Odpoved potovanja in vračilo vseh 3.100 evrov

Foto: Profimedia Mauritius
CORIS RIZIKO zavarovanje je v prvi vrsti namenjeno potnikom, ki potujejo v lastni režiji. Zavaruje se lahko na primer letalske karte, AirBnB, Booking, hotel, najem avtomobila ali avtodoma in tako dalje.
Oglej si celoten članek

Da je CORIS RIZIKO zavarovanje še kako koristno, pričata naslednja resnična primera prijateljev in družine. Tako eni kot drugi so dobili v celoti povrnjene stroške, in sicer za vse udeležence potovanja.

Letalska karta, nočitev, prevoz

Dva prijatelja sta si marca lani rezervirala let na Novo Zelandijo, rezervirala pa sta si tudi prevoz do letališča v Italiji ter nočitev za prvo noč. Skupen strošek vseh rezervacij je bil 3.100 evrov.

Odpotovati bi morala 21. decembra lani, dva dneva pred poletom pa je enemu prijatelju na domačem dvorišču spodrsnilo. Imel je takšno smolo, da si je zlomil del golenice in ni mogel na potovanje. Ker sta potovanje prijatelja načrtovala skupaj, je potovanje prestavil tudi njegov prijatelj. Na srečo sta imela sklenjeno CORIS RIZIKO zavarovanje, ki jima je pokrilo strošek obeh kart, nočitev in prevoz. Povrnili so jima 3.100 evrov.

Nedolžno vnetje srednjega ušesa

Družina z dvema otrokoma se je zelo veselila dopusta na Mauritiusu, ki so ga rezervirali že pozimi. V roku 48 ur so sklenili riziko odpovedi, “za vsak primer”.

Foto: Profimedia Ryanair letalo letališče Dan pred odhodom je otroka začelo boleti uho, imel je vnetje srednjega ušesa. Potovanje z letalom je v takšnem primeru odsvetovano, zato je morala družina dopust odpovedati. S pravilno sklenjenim zavarovanjem CORIS RIZIKO ODPOVEDI in predložitvijo zdravniškega potrdila, so dobili povrnjeno celotno kupnino v višini 4.700 evrov.

Na spletni strani CORIS poteka tudi bogata nagradna igra, kjer si lahko prislužite tedenski najem avtodoma. Prijavite se lahko TUKAJ

Dve možnosti zavarovanja

Cena zavarovanja CORIS RIZIKO ODPOVEDI je odvisna od same vrednosti aranžmaja. Zavarovanje lahko sklene tudi cela družina ali skupina ljudi. Če zboli en član, so vsi upravičeni do uveljavljanja zavarovanja RIZIKA odpovedi in kupnino povrnejo vsem zavarovancem. Mora pa biti zavarovanje sklenjeno skupaj za vse popotnike. Seveda pa ga lahko sklenete tudi kot posameznik.

Na izbiro imate enostavni odpovedni rizik, kjer znaša premija 4,3 odstotka vrednosti aranžmaja.

Ta krije poškodbe ali smrti zavarovanca, partnerja ali bližnjega družinskega člana v času od sklenitve police do odhoda na potovanje.

Sklenete pa lahko tudi razširjeni odpovedni rizik, kjer znaša premija 6,6 odstotka od vrednosti aranžmaja. Razširjeno kritje velja denimo tudi v primeru obveznega pričanja na sodišču, neprostovoljne izgube službe, odpovedi poroke, nesreče na poti na letališče in tako dalje. Več informacij lahko preberete TUKAJ.

Pri razširjenem riziku odpovedi je tudi odbitna franšiza, in sicer 50 evrov po osebi. Če torej štiričlanska družina odpove potovanje, ki jih je stalo 5. 200 evrov, bodo dobili nazaj povrnjenih 5.000 evrov.

POMEMBNO: Minimalna premija zavarovanja znaša sicer 7,12 evra, kar pomeni znesek aranžmaja 165 za razširjeni oziroma 108 evrov za osnovni rizik. Zavarujete lahko sicer tudi aranžma oziroma znesek, ki je nižji od 108 eur oziroma 165 eur, vendar je premija ne glede na zavarovani znesek 7,12 evra. Zavarovanje je treba skleniti in plačati v roku 48 ur po nakupu turistične storitve, odpoved potovanja pa mora zavarovanec sporočiti v 48 urah po nastanku škodnega dogodka po e-pošti: odpoved@coris.si.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.