Umetna inteligenca v žepu?

Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei Foto: Huawei
Zahvaljujoč novim napravam, kot je Huawei Mate 10 Pro, je mobilna industrija na začetku novega obdobja, ko bo umetna inteligenca preobrazila naše interakcije z mobilno tehnologijo. Poleg umetne inteligence so glavni atributi novega telefona še odlična kamera, zmogljivost in vzdržljivost baterije. V Sloveniji sta na voljo Mate 10 Pro in Mate 10 Lite: oba zmagovalca mednarodnih testov, kar naznanja odlične odzive tudi s strani uporabnikov.
Oglej si celoten članek

Huawei Mate 10 ponuja prvo procesorsko platformo z umetno inteligenco in ponuja vrhunsko inteligentno mobilno izkušnjo, obogateno s funkcijami, ki temeljijo na umetni inteligenci. Strojno učenje v novem paradnem konju Huawei Mate 10 Pro resnično razume, kaj potrebujete in kako doživljate svet okoli sebe.

“V začetku leta je Huawei postavil vizijo za prihodnost mobilnih naprav. V jedru je bila umetna inteligenca in s tem začetek razburljivega novega obdobja,” je povedal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Business Consumer Group. “Z izpolnjevanjem obljube o umetni inteligenci prinaša nova Mate serija prihodnost, ki je oblikovana za obogatitev uporabniške izkušnje. To je točno to, kar ste si želeli,” je dodal Matjaž Kermelj direktor Huawei Slovenija.

Umetna inteligenca ponuja bolj osebno mobilno izkušnjo

Izboljšave na področju umetne inteligence omogočajo hitrejšo in bolj osebno mobilno izkušnjo. Nova Mate serija prinaša uporabnikom odzive v realnem času. Med drugim tudi prepoznavanje scene in objektov v realnem času s pomočjo umetne inteligence ter prevajalnik, ki ga le ta pospešuje.

Nova stopnja prefinjenosti in udobja

Med naprave prihodnosti se Mate 10 Pro uvršča tudi zaradi 6 inčnega OLED zaslona in razmerjem stranic 18:9. Zaslon skorajda nima robov. Telefon poganja procesor Kirin 970, telefon ima kar 6GB delovnega spomina in 128GB notranjega. Mate 10 Pro je na voljo polnočno črna, mocha rjava in aurora modra barva.

Mate 10 Pro ima čitalec prstnih odtisov vgrajen na zadnji strani, da s tem pridobi na velikosti zaslona. Ponaša pa se tudi z odsevnim pasom na zadnji strani naprave, ki usmeri pozornost na Leicino dvojno kamero.

Foto: Huawei

Štiri kamere in najboljši selfie!

V Slovenijo na police najprej prihaja model Lite, ki poleg zmogljivosti očara tudi s ceno pod 400€. Mate 10 Lite je prva naprava, ki prinaša povsem novi Huawei FullView 5,9 palčni zaslon. Pokritost z zaslonom je kar 83 odstotna.

Mate 10 Lite prinaša osupljivo kombinacijo zmogljivosti in moči, hkrati pa navdušuje z dvojno sprednjo in dvojno zadnjo kamero. HUAWEI Mate 10 Lite je ustvarjen, da sledi potrebam sodobnega uporabnika z vrhunsko selfie kamero, odlično fotografijo in hitro uporabo družbenih omrežij.

»Ker se Huawei zaveda, kaj potrebuje sodobni uporabnik, je razvil novo napravo, ki dosega pričakovanja potrošnikov,« pravi Samo Podobnik, vodja marketinga za Slovenijo. »Narejen je za ustvarjanje stikov in povezav s svetom, hkrati pa postavlja nove standarde na področju inovacij z neverjetno zmogljivostjo, stilskim oblikovanjem in napredno kamero.«

Ključne lastnosti Huawei Mate10 Pro

  • Povsem nov in poenostavljen EMUI 8.1, ki temelji na Androidu 8.0.
  • TÜV certificirana Huawei QuickCharge tehnologija hitrega polnjenja ter 4.000 mAh baterija, ki jo upravlja umetna inteligenca.
  • Huawei FullView Display prinaša minimalen rob okoli zaslona ter podporo HDR10 standardu za intenzivno žive in svetlejše barve.
  • Nova Leica dvojna kamera s SUMMILUX-H objektivoma, ki se ponašata z f/1.6 zaslonko in zaznavanjem scene ter subjekta v realnem času in ustvarjanje bokeh (zamegljeno ozadje) učinka s pomočjo umetne inteligence.
  • Kirin 970, prvi procesor z umetno inteligenco na svetu z namensko nevronsko procesno enoto (NPU).

Ocene iz prve roke

 

Kaj združuje Alenko Košir, Dunking devils, Nino Pušlar, Alyo, Cirila Komotarja, Ajdo Sitar in Katarino Čas? Strast do tega kar počnejo in uporaba najnovejšeh telefonov Huawei Mate 10 Pro. Vsi potrjujejo, da Mate 10 Pro navdušuje z umetno inteligenco, odlično kamero in zmogljivo baterijo, seveda pa ni moč spregledati vodoodpornosti, ki še kako prav pride ob kaki nerodnosti, kot nam je sporočila Katarina, ki trenutno snema nov film v Dominikanski republiki.

“Huawei se je trdno usidral na drugo mesto najbolj prodajanih telefonov s kar 28 % deležem v Sloveniji,” je povedal Jackie Zhao, regijski direktor Huawei Business Consumer Group. “Z izpolnjevanjem obljube o umetni inteligenci prinaša nova Mate serija prihodnost, ki je oblikovana za obogatitev uporabniške izkušnje. To je točno to, kar smo si želeli,” je dodal Matjaž Kermelj, direktor Huawei Slovenija.

Cene in razpoložljivost

Oba modela, Mate 10 Pro in Mate 10 Lite sta na voljo pri vseh operaterjih in tudi v prosti prodaji. Telefon Mate 10 Pro je na voljo od 1. decembra dalje za okoli 800 evrov. Mate 10 Lite, odličen model za vsakega uporabnika, pa za manj kot 400 evrov.

Foto: Huawei

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.