Te zasebne hiše si lahko ogledate v živo

Foto: Miran Kambič stanovanje Jurčkova OHS Foto: Matej Gašperšič Hiša za užitke OHS Foto: Miran Kambič Stanovanje B16 OHS Foto: Aljaž Celarc Hiša Mandrova OHS Foto: Janez Marolt Dvojčka OHS Foto: Boris Vranić Stanovanjska soseska Novo Brdo OHS Foto: Miha Bratina NašaHiša OHS Foto: Janez Marolt Stanovanje Murgle OHS
Od 17. do 19. septembra bo potekal že 11. festival Odprte hiše Slovenije (OHS). Prijave na oglede sprejemajo od danes. Predstavljamo jih v galeriji.
Oglej si celoten članek

Letošnja tematika festivala “Arhitektura gradi skupnost”  posebej opozarja na vlogo kakovostno oblikovanega javnega prostora in arhitekture za življenje in oblikovanje skupnosti. Javni in skupen prostor izobraževalnih, kulturnih, rekreacijskih stavb, poslovnih objektov, stanovanj in parkov predstavlja nevidno tkivo, ki družbo povezuje, gradi in ohranja vrednote, ki sleherniku omogoča vključenost in enakopravnost. Kakovostno načrtovan prostor vpliva dobro počutje, zdravje, varnost in socializacijo ljudi. 

Na ogled osem zasebnih hiš in stanovanj

Vrata pa bodo za oglede odprli tudi v zasebnih objektih. Obiščete lahko štiri družinske hiše, dve od teh sta skoraj ničenergijski, tri stanovanja in eno stanovanjsko sosesko. 

Foto: Miha Bratina NašaHiša OHS

Na ogled 100 različnih objektov, ki jih je izbrala strokovna žirija. Ogledi širši javnosti omogočajo, da vstopijo v stavbe, v katere običajno ne vstopijo, da pridobijo izkušnjo v izbrani arhitekturi ter dobijo kontakte tistih, ki stavbe načrtujejo, gradijo, opremljajo in vzdržujejo, pravijo organizatorji OHS. 

Predstavljamo Ta hiša je najboljša pri nas, tako meni javnost

Prijave obvezne, vodenje brezplačno

Vodenje na objektih je brezplačno. Izvajajo pa jih projektanti, lastniki, upravitelji, pri tem pa jim pomagajo prostovoljci. 
Organizatorji festivala sporočajo še, da so prijave za vse objekte obvezne. Vstop v zasebne objekte bo možen le s predhodno potrjeno rezervacijo, ki jo boste po prijavi prejeli na svoj elektronski naslov. Če na določenih objektih ne bo prijav, vodenja strokovnjakov ne bo, kar bodo objavili tudi na spletni strani festivala. 

Foto: Aljaž Celarc Hiša Mandrova OHS Na ogled posameznih objektov se lahko prijavite že danes, tako da na spletni strani OHS izberete želeni objekt in sledite navodilom za prijavo. 

Ogledi v skladu z navodili NIJZ in pogoji PCT

Zaradi COVID-19 bodo ogledi potekali v skladu z navodili NIJZ. Organizatorji vse udeležence prosijo, da na ogled pridete zdravi. V primeru znakov okužbe ali izpostavljenosti osebam, ki imajo COVID-19, prosijo, da se festivala ne udeležite. V skladu z začasnimi omejitvami zbiranja bodo vsakega obiskovalca prosili za osebne podatke (ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, telefonska številka), ki jih bodo hranili en mesec po preteku dogodka in jih nato uničili. Podatke boste posredovali ob prijavi na ogled. Ti bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske. 

Lesena gradnja Dober zgled: Nagrajena slovenska hiša in blok


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:54 18. September 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali …

  • 09:08 8. September 2021.

    na eni od fotk je prav krasen šporget zraven pa skira in kup polen.. to je tisto pravo..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.