Pod streho > Nepremičnine
7839 ogledov

Te zasebne hiše si lahko ogledate v živo

Hiša za užitke OHS
1/8
Matej Gašperšič
Od 17. do 19. septembra bo potekal že 11. festival Odprte hiše Slovenije (OHS). Prijave na oglede sprejemajo od danes. Predstavljamo jih v galeriji.

Letošnja tematika festivala “Arhitektura gradi skupnost”  posebej opozarja na vlogo kakovostno oblikovanega javnega prostora in arhitekture za življenje in oblikovanje skupnosti. Javni in skupen prostor izobraževalnih, kulturnih, rekreacijskih stavb, poslovnih objektov, stanovanj in parkov predstavlja nevidno tkivo, ki družbo povezuje, gradi in ohranja vrednote, ki sleherniku omogoča vključenost in enakopravnost. Kakovostno načrtovan prostor vpliva dobro počutje, zdravje, varnost in socializacijo ljudi. 

Na ogled osem zasebnih hiš in stanovanj

Vrata pa bodo za oglede odprli tudi v zasebnih objektih. Obiščete lahko štiri družinske hiše, dve od teh sta skoraj ničenergijski, tri stanovanja in eno stanovanjsko sosesko. 

NašaHiša OHS | Avtor: Miha Bratina Miha Bratina

Na ogled 100 različnih objektov, ki jih je izbrala strokovna žirija. Ogledi širši javnosti omogočajo, da vstopijo v stavbe, v katere običajno ne vstopijo, da pridobijo izkušnjo v izbrani arhitekturi ter dobijo kontakte tistih, ki stavbe načrtujejo, gradijo, opremljajo in vzdržujejo, pravijo organizatorji OHS. 

arhitektura OHS Predstavljamo Pod streho Ta hiša je najboljša pri nas, tako meni javnost

Prijave obvezne, vodenje brezplačno

Vodenje na objektih je brezplačno. Izvajajo pa jih projektanti, lastniki, upravitelji, pri tem pa jim pomagajo prostovoljci. 
Organizatorji festivala sporočajo še, da so prijave za vse objekte obvezne. Vstop v zasebne objekte bo možen le s predhodno potrjeno rezervacijo, ki jo boste po prijavi prejeli na svoj elektronski naslov. Če na določenih objektih ne bo prijav, vodenja strokovnjakov ne bo, kar bodo objavili tudi na spletni strani festivala. 

Hiša Mandrova OHS | Avtor: Aljaž Celarc Aljaž Celarc
Na ogled posameznih objektov se lahko prijavite že danes, tako da na spletni strani OHS izberete želeni objekt in sledite navodilom za prijavo. 

Ogledi v skladu z navodili NIJZ in pogoji PCT

Zaradi COVID-19 bodo ogledi potekali v skladu z navodili NIJZ. Organizatorji vse udeležence prosijo, da na ogled pridete zdravi. V primeru znakov okužbe ali izpostavljenosti osebam, ki imajo COVID-19, prosijo, da se festivala ne udeležite. V skladu z začasnimi omejitvami zbiranja bodo vsakega obiskovalca prosili za osebne podatke (ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, telefonska številka), ki jih bodo hranili en mesec po preteku dogodka in jih nato uničili. Podatke boste posredovali ob prijavi na ogled. Ti bodo potekali v manjših skupinah, zagotovljena bo minimalna razdalja med udeleženci. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba zaščitne maske. 

lesena hiša Lesena gradnja Pod streho Dober zgled: Nagrajena slovenska hiša in blok


 

 
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:08 08.september 2021.

    na eni od fotk je prav krasen šporget zraven pa skira in kup polen.. to je tisto pravo..