Cerkniško jezero: prepoved vožnje in parkiranja

Foto: Notranjski regijski park Cerkniško jezero
Na cesti s prepovedjo vožnje za turiste bo čakal tudi policist ...
Oglej si celoten članek

Iz Notranjskega regijskega parka sporočajo, da je ob nedeljah med osmo in 21. uro prepovedana vožnja med Dolenjim Jezerom in Otokom. Prepoved ne velja za prebivalce vasi Otok in lastnike parcel.

Foto Takšna bo nova infrastruktura na našem jezeru

Čolne razložite pred prometnim znakom

"Vožnja ob nedeljah je dovoljena samo lastnikom zemljišč za namene upravljanja z zemljišči. Ne pa za rekreacijsko, izletniško ali turistično tržno dejavnost. Če pridete s čolni na Cerkniško jezero, jih z vozil razložite pred prometnim znakom, ki prepoveduje nedeljsko vožnjo," velevajo v parku. 

Kmetijskih in gozdarskih vozil ter strojev policija in redarstvo z vidika kršenja prepovedi nedeljske vožnje ne kontrolira: "To velja za vse, za lastnike, za zakupnike in za pooblaščene upravljavce zemljišč."

V Sloveniji Križna jama: kako na vožnjo po podzemnih jezerih

V primeru vožnje z osebnimi avtomobili pa je potrebno vzeti v obzir, da postopek vodi policist na kraju. Pri tem ima vsak udeleženec na kraju možnost dokazati upravičenost vožnje v času prepovedi.

Notranjski regijski park

Obenem opozarjajo, da Zakon o ohranjanju narave prepoveduje vožnjo in parkiranje v naravnem okolju. Zato avtomobilov ni dovoljeno ustavljati in parkirati na travnikih in gozdovih izven cest oziroma izven urejenih parkirišč.

Te omejitve ne veljajo, če gre za izvajanje kmetijskih in gozdarskih del ter za upravljanje z divjadjo in ribami.

Foto: Profimedia Cerkniško jezero

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.