Druga plat kovanca. Grozno, kaj so pustili za seboj.

Foto: Bralec Večernjega lista
Foto: Bralec Večernjega lista
Tokrat so krajši konec potegnili lastniki.
Oglej si celoten članek

Že vse od začetka poletne turistične sezone se tudi na spletnih omrežjih vrstijo številne zgodbe o tem, kako cene namestitev ob hrvaški obali noro rastejo v nebo. Številni so mnenja, da želijo lastniki v treh mesecih sezone zaslužiti za vse leto. Gotovo so tudi takšni, vendar po drugi strani so tudi takšni lastniki, ki se leta trudijo za svoj posel, ki ga opravljajo s srcem in v prid turizmu. 

Lastniki se od lastnikov razlikujejo, ravno tako pa tudi turisti od turistov. Obstajajo prijetni gostje, ki spoštujejo najemne pogoje, obstajajo pa tudi takšni, ki od lastnikov zahtevajo vse mogoče in nemogoče, za seboj pa pustijo pravi pekel. Takšno zgodbo je za hrvaški portal Večernji list delil lastnik apartmaja s hrvaške obale, ki je v goste sprejel mlade goste iz Švice. 

Foto: Bralec Večernjega lista Apartma Hrvaška

"Bilo jih je sedem. S tem poslom se ukvarjamo pet let. Nimamo luksusne namestitve, vedno pa nam je pomembno, da je čisto in da se gostje pri nas lepo počutijo. Tokrat nas je ob odhodu gostov pričakalo res neprijetno presenečenje, ki ga ni bilo moč popraviti v enem dnevu. Nered, ki so ga pustili za seboj, so prikrili, novih gostov, ki so imeli rezervacijo za njimi, nismo mogli sprejeti," je povedal lastnik apartmaja. 

Švicarji so uničili precej pohištva; polomili so stol, lesene predale omaric, vzmetnica je bila tako umazana, da so morali kupiti novo. Zlomili so tudi predal v zamrzovalniku. Lastik apartmaja je povedal, da jim za škodo niso povedali, še več, vrata od ene izmed sob so zamenjali z drugimi v apartmaju, da se tako pri hitrem pregledu ne bi opazila luknja, ki so jo naredili. 

Foto: Bralec Večernjega lista Apartma Hrvaška

"Česa takšnega še nismo doživeli," je za Večernji list povedal lastnik in dodal, da se bo skušal z njimi dogovoriti za povračilo škode. Povedal je, da je škode najmanj za 1900 evrov oziroma za 4200, če želi, da se bo pohištvo ujemalo. Ni možno namreč zamenjati le en stol, pač pa njih šest in podobno. 

Dodal je še, da pologa za morebitno škodo ne jemlje s strani gostov. Zaupa jim. Tudi sam potuje po svetu in to ni običajna praksa. Sklenil je, da niti ni več hudo jezen, vztrajal pa bo, da se jim povrne škoda tako njemu kot gostom, ki so imeli rezervacijo, pa jih v apartmaju niso mogli sprejeti. 

Foto: Bralec Večernjega lista Apartma Hrvaška

Turizem Še ena neverjetna turistična izkušnja s Hrvaške hrvaška Obračun zaradi ležalnika: Policija je morala ograditi plažo

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:16 16. Avgust 2022.

    "švicarji" ponavadi hercegovci, ki so ze 20 let gor so najvecji debili. Bli debili ko so odsli, njihovi otroci pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.