Svet
55069 ogledov

Obračun zaradi ležalnika: Policija je morala ograditi plažo

Ležalniki v mestu Baška Voda Ivo Cagalj / Pixsell
Napadel 51-letnega Nemca.

Makarski policisti so danes zjutraj prijeli 45-letnika, ki je na plaži v Baški Vodi med prepirom, ki se je razvnel zaradi ležalnika, napadel 51-letnega Nemca, piše Jutarnji list. Kmalu je na kraj prispela policija, kraj obračuna ogradila ter prijela moškega, ki naj bi bil eden od koncesionarjev, ki izposojajo ležalnike.

Nemca je lažje poškodoval, z obdolžilnim predlogom so ga privedli na sodišče za prekrške. To ni prvi podoben obračun v Baški Vodi. Turisti ležalnike premaknejo, da lahko na plažo odložijo svoje brisače, čeprav po predpisih na plaži niti ne bi smeli imeti praznih ležalnikov. Kdor si ga izposodi, ga lahko vzame s kupa.

Poleg tega je Baška Voda znana kot mesto z največ ležalniki na Hrvaškem. Še lani je Dnevnik.hr pisal, da je koncesijskih podjetij 98 in da ima vsako podjetje dovoljenje za namestitev največ 20 ležalnikov. Po njihovem izračunu je vsak peti volivec, ki se je udeležil lokalnih volitev, tudi lastnik koncesije za najem ležalnikov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • tlacan 09:57 13.avgust 2022.

    Zanimivi tej našo sosedi. Če domačin zasede plažo s ležalniki je vse v redu. Našim Ljubljančanom pa pobirajo brisače, ki so si jih naštimali za rezervacijo. To je v stilu: "Te ne maram ampak te bom prenašal, dokler lahko kasiram tvoje €€€".

  • Ender3 20:29 12.avgust 2022.

    To, ograja pomaga to zagovarja posranec Grims...