Popotnik
47526 ogledov

Druga plat kovanca. Grozno, kaj so pustili za seboj.

Apartma Hrvaška Bralec Večernjega lista
Tokrat so krajši konec potegnili lastniki.

Že vse od začetka poletne turistične sezone se tudi na spletnih omrežjih vrstijo številne zgodbe o tem, kako cene namestitev ob hrvaški obali noro rastejo v nebo. Številni so mnenja, da želijo lastniki v treh mesecih sezone zaslužiti za vse leto. Gotovo so tudi takšni, vendar po drugi strani so tudi takšni lastniki, ki se leta trudijo za svoj posel, ki ga opravljajo s srcem in v prid turizmu. 

Lastniki se od lastnikov razlikujejo, ravno tako pa tudi turisti od turistov. Obstajajo prijetni gostje, ki spoštujejo najemne pogoje, obstajajo pa tudi takšni, ki od lastnikov zahtevajo vse mogoče in nemogoče, za seboj pa pustijo pravi pekel. Takšno zgodbo je za hrvaški portal Večernji list delil lastnik apartmaja s hrvaške obale, ki je v goste sprejel mlade goste iz Švice. 

Apartma Hrvaška | Avtor: Bralec Večernjega lista Bralec Večernjega lista

"Bilo jih je sedem. S tem poslom se ukvarjamo pet let. Nimamo luksusne namestitve, vedno pa nam je pomembno, da je čisto in da se gostje pri nas lepo počutijo. Tokrat nas je ob odhodu gostov pričakalo res neprijetno presenečenje, ki ga ni bilo moč popraviti v enem dnevu. Nered, ki so ga pustili za seboj, so prikrili, novih gostov, ki so imeli rezervacijo za njimi, nismo mogli sprejeti," je povedal lastnik apartmaja. 

Švicarji so uničili precej pohištva; polomili so stol, lesene predale omaric, vzmetnica je bila tako umazana, da so morali kupiti novo. Zlomili so tudi predal v zamrzovalniku. Lastik apartmaja je povedal, da jim za škodo niso povedali, še več, vrata od ene izmed sob so zamenjali z drugimi v apartmaju, da se tako pri hitrem pregledu ne bi opazila luknja, ki so jo naredili. 

Apartma Hrvaška | Avtor: Bralec Večernjega lista Bralec Večernjega lista

"Česa takšnega še nismo doživeli," je za Večernji list povedal lastnik in dodal, da se bo skušal z njimi dogovoriti za povračilo škode. Povedal je, da je škode najmanj za 1900 evrov oziroma za 4200, če želi, da se bo pohištvo ujemalo. Ni možno namreč zamenjati le en stol, pač pa njih šest in podobno. 

Dodal je še, da pologa za morebitno škodo ne jemlje s strani gostov. Zaupa jim. Tudi sam potuje po svetu in to ni običajna praksa. Sklenil je, da niti ni več hudo jezen, vztrajal pa bo, da se jim povrne škoda tako njemu kot gostom, ki so imeli rezervacijo, pa jih v apartmaju niso mogli sprejeti. 

Apartma Hrvaška | Avtor: Bralec Večernjega lista Bralec Večernjega lista

Zadar Turizem Popotnik Še ena neverjetna turistična izkušnja s Hrvaške Ležalniki v mestu Baška Voda hrvaška Svet Obračun zaradi ležalnika: Policija je morala ograditi plažo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 09:16 16.avgust 2022.

    "švicarji" ponavadi hercegovci, ki so ze 20 let gor so najvecji debili. Bli debili ko so odsli, njihovi otroci pa se vecji.