Popotnik
121450 ogledov

Še ena neverjetna turistična izkušnja s Hrvaške

Zadar
Izkušnjo je delila hrvaška novinarka.

Turistična sezona na Hrvaškem je na vrhuncu, turistični delavci si manejo roke, številke se približujejo tistim pred pandemijo. Izkušnje turistov so različne, na spletu najbolj pogosto najdejo široko pozornost slabe. 

Tokrat je svojo podelila novinarka hrvaškega Večernjega lista Božena Matijević. Zgodilo se je v Zadru, kjer je veljala, je poudarila, dobra, sproščujoča atmosfera. "Potem pa, ko to najmanj pričakujete, se zgodi, da vam sramotni, nenasitni "človeški" detajl za trenutek zaesnči prijeten večer," je začela svoj zapis. 

Zgodilo se je na prvi večer tradicionalnega zadarskega obeleževanja noči polne lune. Po večurnem sprehodu se je novinarka s teto odločila za večerjo zunaj. Ko sta izbrali restavracijo, ki je bila zasedena skoraj do zadnjega kotička, sta vendarle zagledali manjšo prosto mizo in sedli. 

Ob prihodu natakarja sta povedali, da bi radi večerjali nekaj morskega in prosili, da jima prinese jedilni list. Natakar ju je najprej vprašal, če sta sami. Na pritrdilni odgovor je povedal, da jima v tem primeru ne bo mogel postreči večerje. "Moral vaju bom prositi, da odideta, saj je to miza za štiri osebe." 

Teta je povedala, da bi sedli za mizo za dve osebi, a da je teh le nekaj in da so vse zasedene. Prosila je natakarja, naj jima torej poišče prosto mizo za dve osebi. Ker teh ni bilo na voljo, je natakar vztrajal, da morata vstati in oditi iz restavracije. 

Povedal jima je, da ne gre za njegovo, pač pa za odločitev lastnika, ki je prepovedal postreči dvema osebama za mizo za štiri in ju še enkrat prosil, da odideta. 

"Bila sem v totalnem šoku zaradi brezobraznosti, nekulture, če želite tudi primitivizma. Lahko si samo predstavljam tuje turiste, ki jim natakar, namesto da bi jim prijazno ponudil jedilni list, reče, da morajo zapustiti restavracijo, da bi tako lahko zaslužili za dva krožnika več. Sramota. Restavracija, kjer lahko prejmete to avanturistično izkušnjo sredi Zadra, se imenuje La cucina. Samo da veste. V Zadar prihajam že 42 let, česa takšnega doslej še nisem doživela. Želim verjeti, da je bilo to prvič in zadnjič," je še izpostavila novinarka.  

Dodala je še prijetnejšo izkušnjo večera, ko sta se s teto ustavili v neki drugi restavraciji v stranski ulici, kjer ju je postregla gostoljubna natakarica sicer iz Ukrajine. 

Ležalniki v mestu Baška Voda hrvaška Svet Obračun zaradi ležalnika: Policija je morala ograditi plažo Hrvaška plaža Saj ni res Svet Poziv Srbom: Nikar ne odhajajte na počitnice na Hrvaško

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Pierre 13:46 16.avgust 2022.

    Ko mi pridemo v lokal vprašamo glavnega natakarja če ima za nas prosto mizo, ali kam lahko sedemo.....ne glede ali sva 2 ali smo 4-je....tudi če je vse prazno!!!!

  • Kmodri 22:17 15.avgust 2022.

    Smo dopustovali v Park hotel Bled. Pri zajtrku sem se usedel za mizo in naokoli je bilo vse prosto. Čakal sem soprogo. Medtem časom je priletel natakar in mi rekel, da se moram presegati drugam, ker so bile mize baje ...prikaži več rezervirane za goste iz Jordanije in Saudske Arabije!

  • Željko 15:27 15.avgust 2022.

    Pa to ti je Hrvat kaj je tukaj spornega.