Hrvaški turizem podira nove rekorde

Foto: Profimedia Otok Silba Foto: Profimedia Otok Silba Foto: Profimedia plaža Valun, Cres
V zadnjem letu so na Hrvaškem največ noči realizirali s trgov Nemčije, Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Poljske, Italije, Češke in Velike Britanije, po destinacijah pa največ noči v Dubrovniku, Rovinju, Poreču, Splitu, Medulinu, Umagu, Viru , Malem Lošinju itd.
Oglej si celoten članek

Po prvih podatkih sistema eVisitor je Hrvaška v petek 25. oktobra beležila 19.722.582 prihodov in 106.162.242 nočitev. "To je več, kot je bilo v celotnem letu 2018, ko je bilo realiziranih 19.719.329 prihodov in 106.056.638 nočitev," sporočajo s Hrvaške turistične organizacije.

"Dejstvo, da smo presegli lanski turistični promet več kot dva meseca prej, je odličen rezultat hrvaškega turizma in jasna potrditev, da je bilo letošnje turistično leto kljub vsem izzivom odličen čas za celoten hrvaški turistični sektor. Optimistični smo glede leta 2020, ki bo tudi zahtevno, naš primarni cilj pa bo ohraniti konkurenčni položaj Hrvaške v Evropi, pa tudi nadaljnje pozicioniranje na novih oddaljenih trgih," je dejal direktor Hrvaške turistične organizacije Kristjan Staničič.

Foto: Profimedia Plaža na Hvaru

Največ v gospodinjstvih, sledijo hoteli

V zadnjem letu so največ noči realizirali s trgov Nemčije, Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Poljske, Italije, Češke in Velike Britanije, po destinacijah pa največ noči v Dubrovniku, Rovinju, Poreču, Splitu, Medulinu, Umagu, Viru , Malem Lošinju itd.

Največ prenočitev je bilo v gospodinjstvih (38,8 milijona nočitev), hotelih (24,4 milijona nočitev) in kampih (18,8 milijona nočitev).

Tiho in počasno Hrvaški otok, ki ga ne boste nikoli pozabili

"Ta rezultat je dokaz, da Vlada Republike Hrvaške resno pristopa k razvoju turizma in razmišlja o inovativnih načinih vodenja turistične politike, hkrati pa potrjuje sinergijsko delovanje vseh deležnikov turističnega sistema, javnega in zasebnega sektorja, zlasti turističnih delavcev, brez katerih preseganje lanskih rezultatov v tem zahtevnem turističnem letu ne bi bilo mogoče. Letošnje leto si bomo zapomnili tudi kot prelomnico, v kateri je bila spremenjena celotna turistična zakonodaja, in verjamem, da bomo leta 2020, ko se bodo začeli uporabljati novi turistični zakoni, delovali še boljše in bolj trajnostno," je zaključil minister za turizem Gary Cappelli.

Popotnik Neokrnjen, tih in prazen hrvaški otok

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:32 28. Oktober 2019.

    Sosed je bil blizu Rovinja,daleč od gužve pred dvemi leti.Hrvati sami sebe napihujejo, tako kot ponavadi.

  • 08:14 28. Oktober 2019.

    A to je ta isti turizem o katerem ste 2 meseca nazaj pisali kako nizek je obisk in kolikšen je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.