Na Hrvaškem prvi takšen vodič

Foto: Profimedia
Njeni homoseksualnimi prijatelji niso vedeli, kam naj gredo in kje so dobrodošli ...
Oglej si celoten članek

Spletnega vodiča za homoseksualne turiste so objavili na pobudo Ive Piglić Lazić, ki verjame, da je sovraštvo do homoseksualcev na Hrvaškem stvar preteklosti in da ni več veliko homofobov. "Ideja se rodila pred tremi leti, ko sem se pogovarjala s svojimi homoseksualnimi prijatelji, ki niso vedeli, kam naj gredo in kje so dobrodošli," je idejo za portal razkrila avtorica. 

Portal je prvotno namenjen moški populaciji

Informacije so namenjene tujim turistom, prvotno moškim, ki prihajajo na vedno bolj priljubljeno Hrvaško. "Na Hrvaško letno prihaja več kot tristo tisoč gejevskih turistov. To so gostje višjega cenovnega razreda, ki nimajo posojil in nimajo otrok, kar omogoča dopustovanje čez celo leto," pove Piglić Lazićeva. Po njenih opažanjih so to večinoma veliki gurmani, ki radi plešejo in se zabavajo.

Foto: Profimedia disko, nočni klub

Na portalu Gay Travel Croatia zato ne ponujajo zgolj informacij o turističnih destinacijah z namestitvami in plažami za homoseksualce, pač pa tudi predloge o restavracijah, barih, klubih, dogodkih in drugi ponudbi, ki bi jih utegnila zanimati. 

Prav tako omogočajo pripravo individualiziranih turističnih potovanj, kar lahko vključuje najem jaht, helikopterjev, avtomobilov in celo zasebne koncerte.

Diskriminatorno V Zadru zavrnili homoseksualce, menda zaradi obnašanja Slovencev


Seksualnih vsebin ne bo

Načrtujejo tudi ponudbo lepotnih salonov in klinik za estetsko medicino ter vseh vsebin, ki bi utegnile zadovoljiti homoseksualno populacijo. Kot je poudarila Piglić Lazićeva, na spletni strani pa ne bo nobenih seksualnih vsebin.

"Moj znanstveni interes v tej smeri gre pripisati Oddelku za kulturo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, kjer to temo obravnavam z veliko podporo profesorja Aljoše Pužarja, ki je sprožil idejo preoblikovanja portala v znanstveno delo," še dodaja Piglić Lazićeva.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.