Popotnik
1551 ogledov

Na Hrvaškem prvi takšen vodič

Hrvaška obala
Njeni homoseksualnimi prijatelji niso vedeli, kam naj gredo in kje so dobrodošli ...

Spletnega vodiča za homoseksualne turiste so objavili na pobudo Ive Piglić Lazić, ki verjame, da je sovraštvo do homoseksualcev na Hrvaškem stvar preteklosti in da ni več veliko homofobov. "Ideja se rodila pred tremi leti, ko sem se pogovarjala s svojimi homoseksualnimi prijatelji, ki niso vedeli, kam naj gredo in kje so dobrodošli," je idejo za portal razkrila avtorica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We are people from Rijeka, but we are citizens of the world. Some of us are born in communism, some of us are millennials, some of us have gray hair and some of us still do not have a beard. We are all straight, but we do not want to live in homophobic world. We stand up for loving differences between people. We think that in differences are the real, essential beauty of the world. In Croatia, we mostly live of tourism and we want that everybody who came here to feel, smell and see the beauty of our 1000 islands, coast and continent as well, but most of all, we want that forigens people meet our friendly hosts. Especially gay friendly hosts. . . . . . . . . . . #gay #gayboy #gaytravel #gay👬 #gaybear #travel #tourism #vacay #vacation #turizam #hotel #dubrovnik #hvar #rijeka #zadar #split #poreč #rovinj #rab #krk #opatija #summer #odmor #zabava #pula #zagreb #love #pride #ljubav

A post shared by Gay Travel Croatia (@gaytravelcroatia) on

Portal je prvotno namenjen moški populaciji

Informacije so namenjene tujim turistom, prvotno moškim, ki prihajajo na vedno bolj priljubljeno Hrvaško. "Na Hrvaško letno prihaja več kot tristo tisoč gejevskih turistov. To so gostje višjega cenovnega razreda, ki nimajo posojil in nimajo otrok, kar omogoča dopustovanje čez celo leto," pove Piglić Lazićeva. Po njenih opažanjih so to večinoma veliki gurmani, ki radi plešejo in se zabavajo.

disko, nočni klub | Avtor: Profimedias Profimedias

Na portalu Gay Travel Croatia zato ne ponujajo zgolj informacij o turističnih destinacijah z namestitvami in plažami za homoseksualce, pač pa tudi predloge o restavracijah, barih, klubih, dogodkih in drugi ponudbi, ki bi jih utegnila zanimati. 

Prav tako omogočajo pripravo individualiziranih turističnih potovanj, kar lahko vključuje najem jaht, helikopterjev, avtomobilov in celo zasebne koncerte.

Zadar Diskriminatorno Svet V Zadru zavrnili homoseksualce, menda zaradi obnašanja Slovencev


Seksualnih vsebin ne bo

Načrtujejo tudi ponudbo lepotnih salonov in klinik za estetsko medicino ter vseh vsebin, ki bi utegnile zadovoljiti homoseksualno populacijo. Kot je poudarila Piglić Lazićeva, na spletni strani pa ne bo nobenih seksualnih vsebin.

"Moj znanstveni interes v tej smeri gre pripisati Oddelku za kulturo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, kjer to temo obravnavam z veliko podporo profesorja Aljoše Pužarja, ki je sprožil idejo preoblikovanja portala v znanstveno delo," še dodaja Piglić Lazićeva.