Novost, ki vas ne bo razveselila

Foto: Profimedia
Velika planina v poletnih mesecih privablja številne turiste in pohodnike, od prihajajočega konca tedna pa občina Kamnik na tem območju načrtuje določene novosti.
Oglej si celoten članek

Zaradi bližine in gondole, ki nas lahko pripelje povsem na vrh, je Velika planina ena najbolj priljubljenih izletniških točk v Sloveniji. Zakrasela visokogorska planota na okoli 1500 metrih nadmorske višine ponuja tako lepe razglede kot številne možnosti za pohodništvo in kolesarjenje. Posebej v pomladnih in poletnih mesecih destinacijo obiščejo številni tako tuji kot domači gostje, ki jih bo od prihajajočega konca tedna presenetila novost.

Kamniška občina je sklenila, da bo kmalu parkiranje dovoljeno samo na za to predvidenih parkirnih površinah, za kar bo treba plačati parkirnino. Ta bo za osebno vozilo znašala sedem evrov na dan.

Slovenija Do teh znamenitosti sedaj brezplačno

Kot je na tiskovni konferenci pojasnil župan Matej Slapar, je kamniški svet odločitev sprejel, ker je bil na cesti na Veliko planino ob konicah zaradi neprimerno parkiranih vozil lastnikom do živine in intervencijskim vozilom pogosto onemogočen dostop. Polega tega Velika planina predstavlja edinstveno naravno in kulturno dediščino, ki je za kamniški turizem izjemnega pomena, zato se z urejanjem tega območja že nekaj časa celovito ukvarja tudi posebna komisija.

Foto: Arhiv Velika planina Na tiskovni konferenci občine je povedal, da so tako s pašnimi skupnostmi kot tudi z lastniki koč našli skupni jezik in jim omogočili, da bodo z novim sistemom parkiranja in posledično pobrano parkirnino deležni tega, da se bodo pobrana sredstva vlagala izključno v urejanje dovoznih poti na planino in urejanju parkirišč na tem območju. Poleg tega pa se bo del parkirnine namenjal tudi redarskemu osebju, ki bo usmerjalo promet in pobiralo parkirnino.

Na Rakovi ravni bo koncesionar od tega konca tedna torej pobiral parkirnino, ki bo za osebni avtomobil znašala sedem evrov na dan: "Menimo, da je to primerna cena. Iz tega pobranega denarja se bo izključno obnavljala infrastruktura na Planini in bo denar ostal tam," je še zagotovil Slapar.

Turizem V tej slovenski občini ceneje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.