Top destinacije za prvomajski dopust

Foto: A. Š.
Foto: A. Š.
Pri turističnih agencijah smo preverili, katere so tiste destinacije, ki so spomladi najbolj priljubljene.
Oglej si celoten članek

Bližajo se toplejši meseci, ki jih predvsem med prvomajskimi počitnicami mnogo Slovencev izkoristi za raziskovanje tujih mest in držav. Kot pravijo turistične agencije, je zanimanje za potovanja vedno večje in se po številkah približuje celo času izpred začetka epidemije. Pri svojem izboru se popotniki razumljivo izogibajo Rusiji, Ukrajini in njej bližnjim državam. Katere pa so tiste države, ki so spomladi med slovenskimi popotniki najbolj priljubljene za obisk?

Izbrali smo Top pomladni festivali, ki jih morate videti vsaj enkrat v življenju

Tradicionalno je veliko zanimanja za Hrvaško, predvsem sosednjo Istro in Kvarner, in tudi Slovenijo, kjer prednjačijo terme in slovenska obala, povedo pri turistični agenciji Palma, ki poleg omenjenih destinacij za prvi maj ponujajo še 11 čarterskih poletov iz Ljubljane: "V okviru vodenih potovanj bomo odkrivali biser bližnjega vzhoda Jordanijo, kontrastov polno Albanijo, cvetočo Nizozemsko, temperamentno Španijo (Costa Brava, Barcelona in Valencija) in Islandijo z ekstremnimi naravnimi kontrasti. Odpravljamo se tudi na toplo, in sicer bomo že med prvomajskimi počitnicami otvorili poletno sezono v Grčiji – Rodos, Kreta ter v Turčiji, kjer je zadnji dve leti pravi prodajni hit Istanbul. Odpravljamo se tudi v Črno goro, ki je med našimi gosti zelo priljubljena, tako za počitnice kot za vodeno potovanje. Nazaj so tudi križarjenja, v času prvomajskih počitnic smo zagotovili dve vodeni skupinski križarjenji po priljubljenem Sredozemlju. Tradicionalno sta vedno priljubljena Egipt in sončni otok Sicilija. Ne smemo pozabiti niti na Dubaj in počitnice v Ras Al Khaimahu. Obiskali bomo tudi priljubljene prestolnice in mesta, kot so Pariz, London, Istanbul, Lizbono, Atene, Berlin, poleg tega pa še Maroko in Baltske dežele. Odpravljamo pa se tudi na svetovna potovanja, severna in južna Amerika, kot tudi Karibsko morje."

Foto: Profimedia Istanbul

Kot povedo pri Palmi, smo Slovenci tudi ljubitelji sanjskih počitnic, v tem času je bilo tako največ rezervacij za Maldive, Sejšele, Dominikansko republiko, Mehiko in Kubo.

Foto: Žurnal24 São Miguel, Azori, Portugalska Za letošnji hit pomladi pri agenciji Palma izpostavijo Azore, kamor so 27. marca prvič v zgodovini samostojne Slovenije poleteli s polnim letalom, direktno iz Ljubljane. "Zanimanje za vulkansko otočje sredi Atlantskega oceana – Azorsko otočje je bilo izjemno, zato smo se odločili potovanje ponoviti v dveh zagotovljenih terminih: 16. maj, 24. julij in 13. november," še dodajo.

ideje Top izleti te pomladi

V lanskem letu pa sta bili za prvi maj izredno priljubljeni dve puščavski destinaciji; Dubaj in Jordanija, dve puščavski destinaciji. "Tudi Madeira je ostala hit še iz prejšnjega leta, posebej pa izpostavljamo odhod v mesecu maju, saj jo bomo obiskali v času Festivala cvetja, ki je eden najpomembnejših dogodkov na otoku. Zaradi velikega povpraševanje se bomo v Jordanijo odpravili s posebnimi letali v času prvomajskih počitnic. Ne smemo pozabiti na Istanbul, ki smo ga z našimi gosti raziskovali po dolgem in počez, prav tako počitnice v Egiptu in večna klasika Križarjenje po Nilu," zaključijo pri Palmi.

Foto: EPA Burj Al Arab, Dubaj

Nadpovprečno število rezervacij v zadnjih dneh beležijo tudi pri turistični agenciji Nomago, zaradi česar vsem priporočajo, da si čim prej rezervirajo dopust in ne odlašajo do zadnjega. "Kot opažamo v Nomagu, so državljani in državljanke v zadnjih letih zelo pogrešali potovanja in bodo v večjem številu prvomajske praznike ter poletne počitnice izkoristili za izlete na nekoliko bolj oddaljene destinacije kot v preteklosti. V primerjavi z zadnjima dvema letoma je pričakovati, da se bo veliko več posameznikov odpravilo na dopust z letalom, na kar nakazujejo tudi zadnji podatki in rezervacije," razlagajo pri Nomagu, kjer so največ zanimanja s strani slovenskih popotnikov za čas prvomajskih praznikov zaznali za Kanarske otoke, grške otoke, kot so Kreta, Santorini in Lefkada, Madeiro, Maldive, Azore in celo nekoliko bolj oddaljeno Mehiko.

letos poleti Mariborsko letališče bo končno oživelo

"Za družine ali stare starše z vnuki so zagotovo zabavni tudi Gardaland, Legoland ali Disneyland, bolj pustolovski ali športni popotniki pa se lahko odpravijo na surf doživetje na Portugalsko, Islandijo ali odkrivanje Maroka. Podobne destinacije kot za prvomajske praznike državljani sicer izbirajo tudi za poletne počitnice, kjer je veliko zanimanja predvsem za države ali otoke z rajskimi plažami ter ZDA in Bali," zaključijo pri Nomagu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.