Popotnik
4059 ogledov

Top izleti te pomladi

pomlad, cvetje M. Ha.
Pripravili smo nekaj idej, kako lahko izkoristite sončne pomladne dni.

Zimo smo za nekaj časa pregnali, prišla je pomlad - čas ptičkov, sončnih dni in lepih izletov. Zdaj je pravi čas, da začnete razmišljati, kako in predvsem kje boste sončne dni letos preživeli. Če pa morda še ne veste, kam bi se odšli potepati in iskati sončne žarke, smo pripravili nekaj idej za enodnevni izlet po Sloveniji. Ker so temperature že bolj ugodne, je tudi marsikatera izletna točka, ki pozimi ni enostavna za družinski pohod, spet dostopna.

Pomlad Izbrali smo Popotnik Top pomladni festivali, ki jih morate videti vsaj enkrat v življenju

Slovenske Konjice

Prva izletniška točka na našem seznamu je srednjeveško podeželsko mesto Slovenske Konjice, znane tudi kot mesto cvetja in vina. Mesto s tisočletno zgodovino se skriva med skrivnostno Konjiško goro ter sončnimi zlatimi griči vinorodnih Škalc, ki jim radi rečejo tudi slovenska Toskana. Slovenske Konjice so idealna izbira za radovedneže, ki jih zanimata tradicija in sprehod v osupljivo lepi naravi ter tiste, ki radi razvajajo svoje brbončice in spijejo kozarec vrhunskega vina.

Goriška Brda

Še ena odlična ideja za izlet po Sloveniji v vseh letnih časih so Goriška brda, kjer bodo uživali predvsem, ki radi spijejo kozarec dobrega vina in si privoščijo okusno lokalno hrano. Tu se lahko povzpnete na razgledni stolp in uživate v čudovitem razgledu na zelene griče, posejane z vinogradi, obiščete Sabotin in grad Vipolže, prav tako priporočamo obisk vasice Šmartno in naravnega mostu Krčnik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brda (@goriska_brda)

Bloško jezero 

Čeprav je jezero spomladi še premrzlo za kopanje, edino za tiste najpogumnejše, lahko lep (družinski) izlet izkoristite za sprehod okoli jezera, pohodništvo ali kolesarjenje ter igro na krasnih lesenih igralih na obrežju jezera.

Rakov Škocjan 

Aktiven družinski izlet, tudi v toplejših dnevih, ko iščete pobeg v senco narave, je Rakov Škocjan. Čudovito kraško dolino med Cerkniškim in Planinskim poljem je izoblikovala reka Rak. Po dolini poteka naravoslovna učna pot, ki doseže vrhunec z ogledom Velikega in Malega naravnega mostu ter Zelške jame.

Nanos

Če ste Nanos do zdaj vedno občudovali iz daljave, ko ste se peljali na morje, so pomladni meseci idealna priložnost, da si ga ogledate od blizu in se nanj povzpnete ter na vrhu uživate v zasluženem razgledu.

Velika Planina

Velika planina je v spomladanskem času enostavno čarobna, predvsem zaradi travnikov, posutih s tisoč in enim žafranom, ki jih to pomlad na Veliki planini sicer še čakamo. Ker gre za manj zahtevno pohodniško pot, je odlična izbira za družinski izlet. Spoznali boste pastirsko tradicijo, v eni od koč pa vam bodo postregli s kislim mlekom, žganci ali domačim planinskim sirom.

Kranjska Gora

Ena izmed destinacij, ki je za obisk aktualna prav vse letne čase, je tudi Kranjska Gora, ki s svojo okolico ponuja številne možnosti za enodnevne izlete. Pod Špikom se skrivata bisera slovenskega alpskega sveta – Zgornji in Spodnji Martuljkov slap, ki sta za obisk najbolj primerna prav v spomladanskih dneh. Povzpnete se lahko tudi na slap Peričnik, si privoščite sprostitev ob jezeru Jasna ali občudujete zelene vrelce v naravnem rezervatu Zelenci. V Kranjski Gori boste našli številne možnosti za rekreacijo, vse od golfa, pohodništva do kolesarjenja, izlet pa seveda ne bo minil brez odlične kulinarike.

Golica

Med pohodniki v mesecu maju, če je vreme toplo tudi že aprila, za priljubljeno izletniško točko velja Golica nad Jesenicami. Takrat na njenih pobočjih namreč cvetijo bele narcise, ki ustvarijo nadvse lepo kuliso. Golica predstavlja tudi naravno mejo med Avstrijo in Slovenijo, saj južni del Golice sega prek same državne meje Slovenije.

Komentarjev 2
  • Jean_Young 10:48 26.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • crna 08:25 26.marec 2022.

    Zaradi suše še nič ne odganja.

Sorodne novice