Popotnik
40618 ogledov

To je 10 najbolj gostoljubnih krajev, med njimi tudi ta slovenski biser

Hoi, An Profimedia
Namestitvena platforma Booking.com je objavila seznam najbolj gostoljubnih destinacij za 2022, na visoko 2. mesto pa so uvrstili tudi naš gorenjski biser Bled.

Namestitveni gigant Booking.com je sestavil seznam desetih destinacij, ki po mnenju uporabnikov spletne strani navdušujejo s svojo gostoljubnostjo. Med zgodovinskimi mesteci, skrivnostnimi otočki in arhitekturnimi čudeži se je znašel tudi Bled. Slovenski turistični biser se je zavihtel na visoko drugo mesto, saj po mnenju uporabnikov predstavlja odlično počitniško destinacijo tako za družine, pare, kot neumorne popotnike. Poglejmo, katera mesta mu še delajo družbo.

obiskanost, Predjamski grad Turizem Popotnik Noro, kakšna reklama za Slovenijo

Matera, Italija

Prekrasno mestece na jugu Italije je doslej navdušilo kopico filmskih ustvarjalcev, ki so se tu odločili posneti nove filmske uspešnice. Po ocenah uporabnikov spletne strani Booking.com pa je postalo tudi najbolj gostoljubno mestece. Matera sicer velja za eno najstarejših neprekinjeno naseljenih mest na svetu, privlačno za vse vrste popotnikov. Vabi s svojo odlično kulinariko, prekrasno arhitekturo in razgledi, njeno bogastvo pa je prepoznal tudi Unesco, ki jo je 1993 uvrstil na seznam svetovne dediščine.

Bled, Slovenia

"Kdor išče počitniško destinacijo za aktivno preživljanje počitnic, mora nujno obiskati Bled," so zapisali pri Booking.com in ob tem navedli prekrasno turkizno jezero ter odlične pogoje za pohodništvo, kolesarjenje in vodne športe. Svoje doda še prekrasna kulisa Julijskih Alp, ki se dvigujejo nad jezerom, in dolgoletna trajnostna turistična praksa, s katero si na Bledu prizadevajo za zeleni turizem.

Taitung City, Tajvan

Na jugovzhodni obali Tajvana, ki slovi po čudovitih plažah, naravnih parkih in bogati kulturi, se nahaja mestece Taitung. Zaradi tropskega podnebja obljublja prijetno klimo za raziskovanje mesta in okolice skozi vse leto ter prekrasnih pogledov na okoliške vrhove. Prav posebna je tudi Taitungova kulinarična scena, z intenzivnimi okusi kot nalašč za prave "foodije".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 昇余 (@p33805726)

Nafplio, Grčija

Obalno mestece na Peloponeškem polotoku slovi po svojem šarmu in lepoti, kljub temu pa se v poletnih mesecih uspe izogniti gneči in trumam tujih turistov. Nahaja se le slabi dve uri vožnje iz prestolnice Aten, zaradi dih jemajoče arhitekture in očarljivega vzdušja pa si je prislužil mesto na seznamu.

Toledo, Španija

Le kratko vožnjo z vlakom iz Madrida potrebujete, da dosežete Toledo. Mesto v osrčju Španije se lahko pohvali z izjemno raznolikim prebivalstvom, ki že stoletja prebiva v slogi in miru. Mestece turiste sprejema z odprtimi rokami in jih navdušuje s svojo arhitekturo, kulturo in bogato zgodovino. Po mnenju obiskovalcev Booking.com ob obisku Španije ne bi smeli spregledati tega urbanega bisera.

Monte Verde, Brazilija

Majhna vasica, ki se jo je oprijelo ime 'brazilska Švica' je pravo mesto za vse ljubitelje narave in pohodništva, saj jo obdaja kar šest zanimivih vrhov. Ob obisku ne boste mogli zgrešiti evropskih potez vasice, ki leži v gorovju Serra da Mantiqueira ter jo obdaja prekrasna neokrnjena narava s številnimi vrstami ptic in drugih živalskih vrst.

Brugge, Belgium

Srednjeveško mestece, ki ga zaradi številnih kanalov pogosto imenujejo kar "severne Benetke", slovi po izjemni gostoljubnosti. Je dovolj majhno, da se v njem počutite domače, a ravno dovolj veliko, da vam nikakor ne bo dolgčas. Fotogenično mestece, ki je zaradi svoje lepote pod zaščito Unesco svetovne dediščine, je res prava paša za oči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brugge (@brugge_citytrip)

Nusa Lembongan, Indonezija

Indonezijska podoba paradiža, je nadvse priljubljena destinacija med surferji z vsega sveta. Slovi po odličnih valovih in umirjeni atmosferi, kristalno čistem morju ter odličnih možnostih za snorkljanje. Otoček se nahaja le kratko vožnjo stran od turistično obljudenega Balija, kljub bližini pa ostaja med turisti pogosto spregledan.

Ponta Delgada, Azori

Prestolnica portugalskega arhipelaga v Atlantiku, Azorov. Ti slovijo po vročih vrelcih in okoliški zeleni pokrajini, sredi katere počiva očarljivo mestece Ponta Delgada. Ozke uličica, avtentična domača kulinarika in unikatna arhitektura, so le nekateri izmed dejavnikov, ki vsako leto privabijo vrsto turistov.

Hoi An, Vietnam

Prekrasne peščene plaže in živahne podobe mesteca, to je Hoi An. Slednje pa lahko ponudi še precej več kot le pisano paleto dogajanja in poležavanje na plaži, pravo razvajanje za brbončice je namreč lokalna kuhinja, ki je harmonična mešanica francoske in kitajske kulinarike. Če se odpravite na obisk, ne pozabite rezervirat kolesarske ture, na kateri obiščete lokalne umetnike in okusite pristno življenje domačinov.

Komentarjev 10
  • ziga63 21:24 20.februar 2022.

    Kulisa Julijcev??

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 16:33 20.februar 2022.

    Bled za mene ni nič od nič,isto kot večina mest ,najdeš neko staro zidano bajto pa je.Za turiste pa pojačajte ceno še vsaj 3x ,bo še bolj zanimivo za njih

  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 13:16 20.februar 2022.

    Tisti ki praviloma ne poznajo našega jezika, doživljajo praviloma gostoljubne nasmehe nas ki ne poznamo njihoveha jezika. Kar pa je glede na našo 2 mio populacijo nasprti milijardni svetovni praviloma kar pogost pojav. Sicer pa tak tud kitajc deluje, govoreč ...prikaži več zgolj svoj domač jezik :) ...sicer pa če pogledamo to prek naše narave na tleh in na nebu, jih večina tujcev kaj tako naravnega ni videlo od rojstva še...tako da normalno da se ob tem gostoljublje seje

Sorodne novice