Popotnik
3574 ogledov

Zaradi tega se Hrvaško splača obiskati tudi pozimi

Plitvička jezera (Hrvaška) Profimedias
Preverili smo, katere so tiste destinacije, ki delajo Hrvaško privlačno za obisk tudi pozimi.

Zaradi številnih sanjskih plaž in skritih obalnih kotičkov Hrvaška že leta velja za eno najbolj priljubljenih poletnih destinacij. Drugače pa je z obiskom pozimi, saj Hrvaška ne premore klasičnih zimskih destinacij, ki so primerne za smučanje in ostale zimske dejavnosti. A to še ne pomeni, da Hrvaška ni zanimiva za obisk tudi pozimi. 

Kot omenijo na Hrvaški turistični skupnosti, so za turiste trenutno najbolj priljubljene bližnje regije, kot so Istra, Kvarner in Zadar, v zadnjih letih pa so zelo obiskani tudi Zagreb, Zagorje in okoliške regije. "Ljudje se odločajo za krajša kulinarična potovanja in aktivne vikend oddihe. Kakovostno si želijo preživeti svoj prosti čas, ki ga zelo cenijo in za svoj denar pričakujejo določen nivo ponudbe," omeni direktorica predstavništva Metka Bradetić, kjer so si pred pandemijo covid -19 prizadevali Hrvaško promovirati kot celoletno destinacijo, ki ponuja številne aktivnosti tudi po zaključku glavne poletne sezone. Z lanskoletno so sicer zelo zadovoljni, saj so realizirali 67% prihodov in 77% nočitev iz rekordnega leta 2019.

Hrvaška plaža turistične agencije Popotnik Ne več Hrvaška, to je nov trend med slovenskimi dopustniki

Gorski Kotar | Avtor: Profimedia Profimedia
Hrvaška lahko tudi v zimskem času ponudi izredno veliko, odvisno seveda od želja vsakega posameznika. "Naše obmorske regije so kot nalašč za pobeg na sončen sprehod ob morju. Notranje regije, kot je Gorski kotar, ponujajo prave zimske pravljice, Zagreb pa omogoča sodobni urbani pobeg. Slavonija in Baranja sta prav tako odlična izbira v vsakem letnem času, saj vas bodo s svojo kulinariko, izbiro vrhunskih vin in gostoljubnostjo zagotovo prepričali. Zimski čas je pogosto idealen tudi za wellness počitnice. Tukaj se ponudba prav tako razvija in boste zabavo za celo družino našli od Sv. Martina na Muri, preko Daruvarja do Istre in Kvarnerja. Vedno toplejši dnevi, ki so pred nami, bodo idealni za kolesarjenje, pohodništvo ali le dolgo pitje kavice na kakšni izmed teras ob morju ob okušanju vrhunske lokalne kulinarike," možnosti za izlete na Hrvaškem pozimi našteva direktorica.

počitnice hotel bazen CENE Popotnik So počitnice na Hrvaškem res bolj ugodne kot v Grčiji?

Nacionalni parki, dalmatinska mesta, rafting ...

Mi pa dodajamo še nekaj naših predlogov za preživljanje zimskih dni na obali. 

Če želite spoznati zgodovino, kulturo, tradicijo in običaje Hrvaške, obiščite nekatere od bližnjih mest, kot so Rovinj, Pula, Zadar ali Šibenik. Sprehodite se po njihovih starih ulicah in odkrijte način življenja njihovih prebivalcev.

Obisk enega izmed hrvaških nacionalnih parkov je eden izmed najboljših načinov preživljanja prostega dne v očarljivi naravi. Na Hrvaškem jih je kar nekaj, vsak od njih pa vas bo navdušil s svojo edinstveno zgodbo: Kornati, Krka in Paklenica, Plitvička jezera ...

Če želite v svoj dopust vnesti malce adrenalinskega vznemirjenja, potem je rafting na hitrih rekah odličen način, da se zabavate in spoznate lepote hrvaške narave. Obstajajo številne reke, ki vam omogočajo, da se spustite po njihovih brzicah, med najbolj priljubljenimi pa so Kolpa, Mrežnica, Cetina, Zrmanja, Una ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Siniša Slukan (@slukii)

Če imate po drugi strani rajši lahkotno sprostitev kot adrenalin, potem je ribolov prava izbira za vas. Vzemite ribiško palico, sedite v čoln in se odpravite na odprto morje, kjer vas pričakuje množica rib in raznih morskih bitij.

Komentarjev 1
  • molka 18:54 05.februar 2022.

    ko jebe te vsranete hinavske

Sorodne novice