Avto > Na Štrom
37276 ogledov

Pripravite kune, če se z e-vozilom odpravljate na Hrvaško

Hrvaška avtocesta Profimedia
Na Hrvaškem je treba od danes naprej na javno dostopnih polnilnikih ELEN plačati za polnjenje električnih avtomobilov. Preverili smo cenik in lokacije, kjer je polnjenje plačljivo.

Na Hrvaškem se začenja plačevanje polnjenja električnih avtomobilov. To velja za mrežo javnih polnilnic ELEN, ki je razširjena po vsej Hrvaški. Kot so sporočili iz ELEN-a bo električna energija za polnjenje električnih vozil plačljiva na 31 lokacijah, uporabnikom pa bosta na voljo dve tarifi polnjenja: dražja, ki bo poleti veljala od 7. do 21. ure in pozimi od 8. do 22. ure ter cenejša za polnjenje baterije vozil ponoči.

Renault zoe Boleča primerjava Avto Kje je polnjenje električnih avtov najbolj umazano in kje čisto

Tako je treba za polnjenje na 22,1 kW polnilnikih v dražji tarifi nameniti 2,70 kune na minuto (okoli 36 centov) pri cenejši pa 2,31 kune na minuto (okoli 30 centov). Dovoljeni čas polnjenja je 180 minut. Pri polnilnikih moči od 22,1 do 50 kW je v dražji tarifi cena 3,50 kune na minuto (okoli 46 centov), pri cenejši pa 2,90 kune na minuto (okoli 38 centov). Dovoljen čas polnjenja je 60 minut.
Ko gre za polnilnike nad 50 kW, naj bi dražja tarifa stala 4,95 kune na minuto (okoli 66 centov), cenejša pa 4,45 kune na minuto (okoli 69 centov). Dovoljeno čas polnjenja je 45 minut.

Električna polnilnica | Avtor: Newspress Newspress

Petrolova ultra hitra polnilnica Prva od mnogih Avto Prva med številnimi: Petrol v Sloveniji začenja novo pot

Lokacije, kjer je po novem polnjenje baterije električnih vozil plačljivo:

Avtocesta A1: Vukova Gorica, Brinje Istok, Brinje Zapad, Janjče Istok, Janjče Zapad, Zir Istok, Zir Zapad, Kozjak Jug, Kozjak Sjever, Nadin Jug, Nadin Sjever, Prokljan Jug, Prokljan Sjever in Rašćane Gornje. 
Avtocesta A2: Lepa Bukva 
Avtocesta A3: Spačva, Babina Greda, Dragalić Jug, Gradna Jug, Gradna Sjever, Novska Jug, Novska Sjever, Križ Jug, Križ Sjever, Rastovica, Lučko Jug in Lučko Sjever. 
Avtocesta A4: Ljubeščica Istok in Ljubeščica Zapad. 
Avtocesta A6: Cernik in Lepenica Sjever.

Komentarjev 3
  • goran35 21:10 24.januar 2022.

    Avtor: minute pa kWh si zamešal! Jaz sem dobil na mail direktno od Elena in so ziher kWh!

  • Smerxon 18:02 24.januar 2022.

    Avtor članka, vidi se, da se ti niti približno ne sanja o čem pišeš... Plačuje se po kWh, ne pa po minutah...

  • ilija 16:42 24.januar 2022.

    Hehe pa to je še le začetek