Pri nas: Ta spektakularna turistična atrakcija že dela preglavice

Foto: Christian Fluher za Visit Maribor
Foto: Christian Fluher za Visit Maribor
Veselo vzdušje je v Mariboru za kratek čas 'zamrznilo'.
Oglej si celoten članek

Praznično vzdušje je preplavilo tudi drugo največje slovensko mesto, kjer so lučke prižgali na prvi decembrski dan. Takrat pa so predstavili tudi glavno turistično atrakcijo letošnjega Čarobnega Maribora: panoramsko kolo. 

A ni minil dan, ko je glavna atrakcija nepričakovano obmirovala. Kot so za časnik Večer obrazložili upravljalci, je okvaro povzročila vlaga, ki je prišla do pomembnih delov naprave. Toliko huje je bilo, da se je okvara zgodila med vrtenjem kolesa, a je na srečo vseh udeleženih upravljalcem uspelo vsaj toliko zagnati napravo, da so obiskovalci v gondolah varno sestopili na tla. 

Leto dni staro vrtljivo kolo, ki ga je v Mariboru postavilo hrvaško podjetje Fest in je prej krasilo mesto Varadžin, trenutno velja za največjo zanimivost štajerske prestolnice. Pred okvaro je bila gneča tako velika, da so morali za vstop na vrtljivo atrakcijo obiskovalci čakati tudi po eno uro, je še poročal Večer.

Kot znamenitost oglašujejo na spletni strani Visit Maribor, si lahko obiskovalci med vožnjo na 23 metrih višine ogledajo praznično okrašeno mestno jedro, po vožnji pa uživajo na božični tržnici na Glavnem trgu.  Vstopnina za otroke znaša šest evrov, za odrasle sedem, za družine pa 24 evrov.

Obratovalni čas panoramskega kolesa

ponedeljek-petek: 14.00-22.00

sobote, nedelje, prazniki ter med počitnicami: 11.00-22.00

* Panoramsko kolo ne obratuje v dežju. Za dodatne informacije o aktualnem obratovalnem času se lahko obrnete na turistično informacijski center Maribor.

Po krajih ... Preverite, kdaj se bodo v vaši okolici prižgale lučke Dih jemajoči Skriti biseri: Te atrakcije najdete nedaleč od Slovenije

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:07 7. December 2022.

    Čarobnega Maribora: panoramsko kolo. A ni minil dan, ko je glavna atrakcija nepričakovano obmirovala. Kot so za časnik Večer obrazložili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.