"Sobotni večeri zasedeni tudi do šest mesecev vnaprej"

Foto: Suzan Gabrijan Hiša Franko Foto: Suzan Gabrijan Hiša Franko
V Barceloni so razglasili 100 najboljših chefov na svetu, kjer niso pozabili na priznano Slovenko.
Oglej si celoten članek

Med njimi je namreč tudi slovenska predstavnica Ana Roš iz Hiše Franko, ki je na prestižnem seznamu The Best Chef Awards 2019 zasedla 37. mesto. 

Foto: Suzan Gabrijan Ana Roš "Vsaka nagrada je priznanje za trdo delo, predvsem pa je to rezultat skupnega dela cele ekipe Hiše Franko. Na nagrado sem ponosna in vesela zase ter za ekipo, saj menim, da je to tudi za njih, nas, velika motivacija," je povedala Ana Roš, ki je bila uvrščena že na številne prestižne lestvice. 

Meni se ves čas spreminja

Ker je Hiša Franko svetovno znana restavracija, ki jo množično obiskujejo tako slovenski kot tuji gostje, nas je zanimalo, kako je z zasedenostjo in rezervacijami. "To zavisi od letnega časa, dneva v tednu ter ali bi želeli narediti rezervacijo za kosilo, večerjo ali tudi nočitev. Tako so recimo sobotni večeri zasedeni za tudi do šest mesecev vnaprej, ravno tako sobe, medtem ko se v pozno jesenskem času miza za kosilo najde tudi za prihajajoči vikend," so nam povedali in dodali, za se trudijo, da proste termine objavljajo sproti na spletni strani pod "novice".

Ko smo jih povprašali o najbolj priljubljenih jedeh, so pojasnili, da je meni v Hiši Franko osnovan na sezonskih sestavinah, zato se neprestano spreminja in sicer krožnik po krožnik nikoli vsi krožniki hkrati: "Zaradi tega težko rečemo, kateri je tisit eden krožnik, ki naše goste najbolj osupne. V zadnjem času je zelo priljubljen krožnik Čompa s skuto, ta je tudi že dlje časa na meniju. Gre za Anino interpretacijo lokalne jedi čompa s skuto, krompir pečen v senu s fermentirano skuto in dimljeno čokolado."

Popotnik Slovenija kot "najbolj varovana evropska skrivnost"

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.