Popotnik
3373 ogledov

"Sobotni večeri zasedeni tudi do šest mesecev vnaprej"

Hiša Franko
1/2
Suzan Gabrijan
V Barceloni so razglasili 100 najboljših chefov na svetu, kjer niso pozabili na priznano Slovenko.

Med njimi je namreč tudi slovenska predstavnica Ana Roš iz Hiše Franko, ki je na prestižnem seznamu The Best Chef Awards 2019 zasedla 37. mesto. 

Ana Roš | Avtor: Suzan Gabrijan Suzan Gabrijan
"Vsaka nagrada je priznanje za trdo delo, predvsem pa je to rezultat skupnega dela cele ekipe Hiše Franko. Na nagrado sem ponosna in vesela zase ter za ekipo, saj menim, da je to tudi za njih, nas, velika motivacija," je povedala Ana Roš, ki je bila uvrščena že na številne prestižne lestvice. 

Meni se ves čas spreminja

Ker je Hiša Franko svetovno znana restavracija, ki jo množično obiskujejo tako slovenski kot tuji gostje, nas je zanimalo, kako je z zasedenostjo in rezervacijami. "To zavisi od letnega časa, dneva v tednu ter ali bi želeli narediti rezervacijo za kosilo, večerjo ali tudi nočitev. Tako so recimo sobotni večeri zasedeni za tudi do šest mesecev vnaprej, ravno tako sobe, medtem ko se v pozno jesenskem času miza za kosilo najde tudi za prihajajoči vikend," so nam povedali in dodali, za se trudijo, da proste termine objavljajo sproti na spletni strani pod "novice".

Ko smo jih povprašali o najbolj priljubljenih jedeh, so pojasnili, da je meni v Hiši Franko osnovan na sezonskih sestavinah, zato se neprestano spreminja in sicer krožnik po krožnik nikoli vsi krožniki hkrati: "Zaradi tega težko rečemo, kateri je tisit eden krožnik, ki naše goste najbolj osupne. V zadnjem času je zelo priljubljen krožnik Čompa s skuto, ta je tudi že dlje časa na meniju. Gre za Anino interpretacijo lokalne jedi čompa s skuto, krompir pečen v senu s fermentirano skuto in dimljeno čokolado."

soča Popotnik Slovenija kot "najbolj varovana evropska skrivnost"

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.