To napoveduje Svetovna turistična organizacija

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na pragu poletne sezone blagi optimizem, rekordnega leta 2019 pa ne bomo dosegli še leta.
Oglej si celoten članek

Na svetu je v prvem trimesečju letos potovalo kar 83 odstotkov ali 180 milijonov turistov manj kot v istem obdobju lani. S prihodom poletja, s cepljenjem in nekaterim ukrepom za varnejšo oživljanje turizma se obeti za letošnje leto izboljšujejo, sporočajo iz Svetovne turistične organizacije. 

V Atenah je ta teden potekal sestanek Komisije za Evropo znotraj omenjene organizacije, na katerem so razpravljali o možnosti ponovne oživitve ene najpomembnejših gospodarskih panog zadnjih let, ki jo je pandemija znatno prizadela. 

Na sestanku so ugotavljali, da ima Evropa priložnost globalno usmerjati oživljanje varnega in odgovornega turizma. 

Evropa si glede turizma poleti obeta boljše številke, ki pa so vendarle še vedno daleč od rekordnega leta 2019. Glede na projekcije si bosta najpočasneje opomogli regiji Azije in Pacifika, v teh regijah je v prvem tromesečju letos počitnikovalo 94 odstotkov manj turistov kot v lanskem letu, 81 odstotkov manj prihodov je zabeležila regija Afrike. 

Blagi optimizem za poletje za nekatere destinacije je pripisati cepljenju in usklajevanju ukrepov za prihod od vrnitev turistov. Svetovna zdravstvena organizacija pri tem izpostavlja, da je ključno izboljšati koordniacijo in komunikacijo, pa tudi testiranje, ki naj bi bilo lažje in bolj dostopno za vse turiste. 

Kljub rahlemu optimizmu na pragu letošnje poletne sezone pa turistični strokovnjaki povratek mednarodnega turizma na okrog polovice stopnje leta 2019 ne predvidevajo pred letom 2024. 

Turizem To pred novo sezono napoveduje Hrvaška

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.