Turistka na smrt prestrašena. Ne boste verjeli, kaj jo je ugriznilo.

Foto: Youtoobe
Foto: Youtoobe
Do dogodka je prišlo le tri metre od obale.
Oglej si celoten članek

64-letna Lidija Bazarova iz Rusije je skoraj umrla na počitnicah v Turčiji, ko jo je napadla ogromna želva. Ženska je plavala kake tri metre od obale, ko jo je napadla ogromna žival. Želve sicer nimajo zob in razkosavajo hrano z ostrimi čeljustmi. Te so pri velikih želvah tako močne, da človeku lahko odtrgajo okončino. 

Rusinja je po napadu potrebovala zdravniško pomoč, povedala je, da se je zbala za življenje. "Bila sem resnično blizu obale, ko sem začutila, da me je nekaj zagrabilo za zadnjico. Bilo je grozno. Velika želva me je skušala potopiti pod vodo. Otepala sem se je, začela sem se že dušiti. Ogromna žival me je spustila le toliko, da me je še močneje zgrabila. Ne vem, koliko časa je trajal napad," je povedala za lokalne medije, zgodbo pa prenašajo tudi srbski portali. V Turčiji številni Srbi preživljajo svoje počitnice. Do napadla je prišlo v Antalyi. 

Žensko je rešil reševalec iz vode, ki je prihitel na pomoč. Ženska je povedala, da naj bi si med reševanjem zlomil roko, ona pa ima številne rane na zadnjici, nogah in prstih. 

Turški strokovnjak za podvodni svet Mehmet Gokoglu je povedal, da morske želve napadajo ljudi, če jih ti zmotijo v njihovem življenjskem prostoru. Povedal je, da so v zadnjih dveh tednih v državi zabeležili enajst napadov morskih želv. 

Na urgenco Hrvaška: otroka v plitvini v morju opekel ognjeni črv Zaprli vse plaže V priljubljenem kraju Slovencev morski pes ubil Avstrijko

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:23 29. Avgust 2022.

    Matematika je sila enostavna. Ce praznimo oceane, delfini in zelve nimajo kaj jesti. Delfini so izjemno inteligentni. Sami so zaceli …

  • 22:28 29. Avgust 2022.

    Tooo so Neumni, da nosijo tistim Zlobnim Neumnim Mohamedancem denar !!! ! !!! Eh, Bedaki Zlobni - Oboji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.