Za devetdnevno potovanje po Sloveniji 4970 evrov

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Slovenija postaja vedno bolj priljubljena destinacija za tuje goste, zato postajajo tudi vodena potovanja po njej dražja in bolj ekskluzivna.
Oglej si celoten članek

Bliža se turistična sezona in z njo prihaja ponudba za poletna vodena potovanja. National Geographic se je letos odločil organizirati tudi vodeno potovanje po Sloveniji z enodnevnima izletoma v Avstrijo in Italijo.

Popotnik National Geographic: Slovenija med presenečenji

"Preluknjane s soteskami, hribovite z vinogradi in obdane s spektakularno alpsko pokrajino, so Slovenija in njeni sosedi, Avstrija in Italija, pravljični kraji, ki jih je najbolje odkrivati peš. Sprehodite se nad smaragdnimi dolinami in skozi srednjeveška mesta, odkrijte prelepe slapove in doživite mirno gorsko pokrajino, kjer so se nekoč bile bitke med prvo svetovno vojno. Uživajte ob sončnem zahodu nad osupljivim Blejskim jezerom, preizkusite nekaj najboljših vin in dobrot regije ter izkusite nenavadno in simpatično kulturno mešanico nekaj najbolj neodkritih kotičkov Srednje Evrope." Tako na spletni strani National Geographic strnejo viške vodenega potovanja po Sloveniji. Dva enodnevna izleta pa pohodnike vodita na avstrijsko Koroško in goro Dobrač ter italijanski vrh Montaž (tudi Špik nad Policami).

Foto: Profimedia Soča

Skupine do 16 potnikov, poskrbljeno za hrano, prevoz in prenočišče

Foto: Profimedia Bohinjsko jezero Med vodenim potovanjem je poskrbljeno za prav vse – v ceni je vključena vsa hrana, prenočišča in prevozi. Na spletni strani pa poudarjajo, da v paketu ni vključena alkoholna pijača in napitnina za vodilne turistične vodnike. Prav tako si bodo morali potniki sami plačati prihod v Slovenijo, zavarovanja in vize.

Vodena potovanja National Geographic so znana po svoji ekskluzivnosti, tudi tega potovanja se lahko udeleži največ 16 oseb, ponujeni pa so trije termini – junija, avgusta in septembra.

Načrt potovanja: 1. dan: Ljubljana, 2. dan: Soteska Vintgar in Blejsko jezero, 3. dan: Bohinjsko jezero, Vogel in Blejsko jezero, 4. dan: Prelaz Vršič in Kranjska Gora, 5. dan: Pohod na Dobrač in Kranjska Gora, 6. dan: Pohod na Montaž, dolina Soče, 7. dan: Pohod na Matajur, Brda in dolina Soča, 8. dan: Dolina Soče in Idrija, 9. dan: Idrija

Poleg izletov in pohodov po slovenski naravi, organizatorji tujim gostom ponujajo tudi srečanje z Ano Roš (v Hiši Franko bodo gosti tudi dvakrat prenočili), ogled Idrije in rudnika živega srebra, obisk partizanske bolnišnice Franja in kobariškega muzeja o soški fronti.

Raj za "Instagramerje" Obiščite morje žafranov

Cena za devetdnevno vodeno potovanje je okoli 4970 evrov po osebi (če so potniki v paru) oz. okoli 6100 evrov po osebi (za posameznika). Vodeno potovanje je primerno za izkušene pohodnike, saj je stopnja aktivnosti srednja do visoka in je več celodnevnih pohodov.

Za primerljiva vodena potovanja National Geographic od Dunaja do Prage (9 dni) ali po norveških fjordih (9 dni) morajo potniki odšteti okoli 4400 evrov in 7000 evrov. Akademska potovalna agencija Ars Longa v primerjavi ponuja devetdnevno potovanje po Islandiji vključno z letalskim prevozom, prenočiščem, obroki, vodniki, izletnom na Vestmanske otoke in osnovnim nezgodnim zavarovanjem za okoli 2500 evrov.

Foto: Profimedia Ljubljanski grad

Postani popotnik in raziskuj svet z nami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:14 9. April 2019.

    Takih turistov bi si vsak želel. Za 6 tisoč eur grem krat okol sveta.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.