Popotnik
4661 ogledov

National Geographic: Slovenija med presenečenji

Ljubljana
1/4
Izbrali so deset destinacij, ki obljubljajo presenečenja.

Popotnica Kelly Barrett je v članku za National Geographic izbrala deset izjav popotnikov o destinacijah, ki obljubljajo presenečenje. Med njimi je tudi naša prestolnica.   

Deset presenečenj 

Med presenečenji se je torej znašla tudi naša prestolnica, ki navdušuje vse več turistov. V članku je bil izpostavljen citat Arthurja Del Rosaria, ki je zapisal: "To je čudovito, lepo mesto. Ima zelo sproščeno vzdušje. Domačini so bili neverjetno prijazni in v pomoč. In všeč mi je dejstvo, da so avtomobili v nekaterih delih mesta prepovedani. Ljubljana ima očarljivo, ljubeče naravo, ki me je zares presenetila."

Kot smo pisali, je samo lani v poletnih mesecih, v juniju, juliju in avgustu, Statistični urad RS (SURS) v Ljubljani zabeležil 876.274 nočitev tujcev. Glede na preteklo leto so v Ljubljani lahko zaznali povečano število prihodov, tako se nadaljuje trend zadnjih let.

Na Turizem Ljubljana so nam povedali, da pridejo v Ljubljano popotniki, ki si želijo ogledati mesto, uživati v kulturni ponudbi, obiskati festivale, doživeti kulinariko in življenjski stil. Gre za mestni turizem, ki je globalno v vzponu. Predvsem pa gre v Ljubljani tudi za kulturni turizem. Več si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Ljubljana Popotnik To zanima turiste v naši prestolnici

Med desetimi presenečenji, ki jih je omenil National Geographic so se denimo znašla tudi mesta kot so Kuba, Budimpešta, Krakov in Canaberra. Pirhi Podaljšan vikend Popotnik Bliža se podaljšan vikend z veliko nočjo











 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.