Za turiste: Hrvati plačajo polovico covid testa

Foto: Profimedia Trajekt na Rab
Turizem: avgust za Hrvate uspešen, na Rabu v septembru in oktobru subvencije pri testih na covid-19.
Oglej si celoten članek

Mesto Rab in tamkajšnja turistična skupnost sta se v sodelovanju z Inštitutom za varovanje zdravja Primorsko-goranske županije odločila, da bosta sofinancirala stroške testa covid-19 za turiste, ki ga potrebujejo za vrnitev v svojo državo.

Krili bodo polovico stroškov PCR testa na COVID - 19, s to subvencijo bo cena PCR testa za turiste okoli 46 evrov, poroča Hrvaška turistična organizacija.

Popust velja za vse turiste, ki potrebujejo rezultat PCR testa na COVID - 19 za neoviran vstop v matično državo, za turiste, ki bivajo v objektih v zasebni nastanitvi, za vse prihode v septembru in oktobru 2020, za vse osebe, ki bivajo na območju mesta Rab najmanj sedem noči neprekinjeno v zasebni nastanitvi in ​​za vse rezervacije za september in oktober, ne glede na to, kdaj so bile opravljene.

V začetku tedna 310 tisoč turistov

Kot smo poročali, so v zadnjih 24-ih urah na Hrvaškem zabeležili nov rekord s 369-imi novimi okužbami na covid-19, danes je tam 2.634 aktivnih primerov okužb.

Hrvaška Nov rekord: Včeraj odkrili 369 okuženih s covidom-19

Kljub temu, da je številka na novo okuženih z novim koronavirusom v drugi polovici avgusta strmo naraščala, je bila Hrvaška še v začetku tedna polna turistov. Po podatkih Hrvaške turistične organizacije je bilo v ponedeljek pri  južnih sosedih še okoli 310 tisoč turistov. Po podatkih eVisitorja so v vikendu od 28. do 30 avgusta našteli več kot milijon nočitev, med katerimi prevladujejo Nemci (319 tisoč), Poljaki (109 tisoč) in Slovenci (83 tisoč).

V avgustu so sicer Hrvatje zabeležili 2,6 milijona turistov, kar je 64 odstotkov lanskega rezultata v istem obdobju.

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:56 3. September 2020.

    he, he ....ustaši ti dajo 50% popust za okužbo s covid virusom! Plačaš pol okužbe, dobiš celo! Pa srečno pot!!!

  • 17:34 3. September 2020.

    Kaj ti bo test ce si okuzen. Dol je ze vsak drug okuzen

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.