Popotnik
833 ogledov

Za turiste: Hrvati plačajo polovico covid testa

Trajekt na Rab
Turizem: avgust za Hrvate uspešen, na Rabu v septembru in oktobru subvencije pri testih na covid-19.

Mesto Rab in tamkajšnja turistična skupnost sta se v sodelovanju z Inštitutom za varovanje zdravja Primorsko-goranske županije odločila, da bosta sofinancirala stroške testa covid-19 za turiste, ki ga potrebujejo za vrnitev v svojo državo.

Krili bodo polovico stroškov PCR testa na COVID - 19, s to subvencijo bo cena PCR testa za turiste okoli 46 evrov, poroča Hrvaška turistična organizacija.

Popust velja za vse turiste, ki potrebujejo rezultat PCR testa na COVID - 19 za neoviran vstop v matično državo, za turiste, ki bivajo v objektih v zasebni nastanitvi, za vse prihode v septembru in oktobru 2020, za vse osebe, ki bivajo na območju mesta Rab najmanj sedem noči neprekinjeno v zasebni nastanitvi in ​​za vse rezervacije za september in oktober, ne glede na to, kdaj so bile opravljene.

V začetku tedna 310 tisoč turistov

Kot smo poročali, so v zadnjih 24-ih urah na Hrvaškem zabeležili nov rekord s 369-imi novimi okužbami na covid-19, danes je tam 2.634 aktivnih primerov okužb.

Pokopališče Srebrniče Hrvaška Svet Nov rekord: Včeraj odkrili 369 okuženih s covidom-19

Kljub temu, da je številka na novo okuženih z novim koronavirusom v drugi polovici avgusta strmo naraščala, je bila Hrvaška še v začetku tedna polna turistov. Po podatkih Hrvaške turistične organizacije je bilo v ponedeljek pri  južnih sosedih še okoli 310 tisoč turistov. Po podatkih eVisitorja so v vikendu od 28. do 30 avgusta našteli več kot milijon nočitev, med katerimi prevladujejo Nemci (319 tisoč), Poljaki (109 tisoč) in Slovenci (83 tisoč).

V avgustu so sicer Hrvatje zabeležili 2,6 milijona turistov, kar je 64 odstotkov lanskega rezultata v istem obdobju.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • francl12 17:56 03.september 2020.

    he, he ....ustaši ti dajo 50% popust za okužbo s covid virusom! Plačaš pol okužbe, dobiš celo! Pa srečno pot!!!

  • Vasilij Vasquez 17:34 03.september 2020.

    Kaj ti bo test ce si okuzen. Dol je ze vsak drug okuzen