Zato imajo na Obali končno razlog za veselje

Foto: Jaka Ivančič Last: Turistično združenje Portorož
Foto: Jaka Ivančič Last: Turistično združenje Portorož
Turizem se tudi pri nas očitno postavlja na noge.
Oglej si celoten članek

Lani so v vseh nastanitvenih kapacitetah občine Piran zabeležili 1.830.808 prenočitev, kar je skoraj toliko kot v rekordnem letu 2019, so veselo novico sporočili na Turističnem združenju Portorož. To jih ponovno umešča v sam vrh med slovenskimi destinacijami. V primerjavi z letom 2021 je to 19 % več, v primerjavi z letom 2019 pa samo 1 % manj.

Foto: Epa Piran Tujci, med katerimi je bilo največ Avstrijcev, Nemcev in Italijanov, so ustvarili skoraj dve tretjini (58 %) vseh prenočitev. S tem so se močno približali razmerju izpred pandemije, ko so tujci ustvarili 70 % vseh prenočitev. V hotelih občine Piran je bilo lani ustvarjenih 11 % manj prenočitev v primerjavi z letom 2019, nasprotno pa so v ostalih nastanitvenih zmogljivostih zabeležili za dobro petino prenočitev več kot v letu pred pandemijo.

"Z izkupičkom minulega leta smo lahko zelo zadovoljni. K dobrim rezultatom je zagotovo pripomogla atraktivnost naše destinacije, v prvi polovici leta pa tudi turistični boni. Zaradi preteče gospodarske krize bo letošnje leto polno izzivov. Želimo si, da bi lahko z izrazitejšimi vlaganji v promocijo destinacije še v večji meri podpirali turistično gospodarstvo občine Piran, kar je osnovno poslanstvo združenja," je podatke komentiral mag. Aleksander Valentin, v. d. direktor Turističnega združenja Portorož.

V letošnjem letu tako načrtujejo okrepitev promocije na tujih trgih s poudarkom na pred- in posezoni, ter nadaljevanje sodelovanja z ostalimi tremi istrskimi destinacijami pod skupnim imenom Love Istria.

nagrade iz tujine Tak zaklad se skriva pri nas! Ste vedeli? Globalni vzor To slovensko mesto na vrhu Evrope

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.