Zbirajo prijave za brezplačno potovanje po Evropi

Foto: Profimedia
Če vas zanima, pohitite, ob 12. uri so začeli zbirati prijave. Število mest je omejeno!
Oglej si celoten članek

Mladi v Evropski uniji, ki bodo s 1. julijem dopolnili 18. let (torej rojeni od 2. julija 1999 do vključno 1. julija 2000) bodo letošnje poletje 30 dni lahko brezplačno potovali po Evropi. InterRail jim bo omogočil, da krenejo iz svoje države, nato pa brezplačno potovali po štirih državah EU.

Prijave, ki jih lahko oddajo posamezniki ali skupine največ petih oseb, so se odprle danes ob 12. uri po srednjeevropskem poletnem času), na posebni spletni strani Evropskega mladinskega portala jih bodo sprejemali do 26. junija. 

Potrebno je rešiti kviz

Posameznik ali vodja skupine mora ob priajvi izpolniti prijavnico, opisati podrobnosti načrtovanega potovanja ter odgovoriti na šest vprašanj kviza o evropskem letu kulturne dediščine 2018 in pobudah EU za mlade. "Nazadnje je treba odgovoriti še na dodatno vprašanje, ki bo Evropski komisiji omogočilo razvrstiti kandidate, če bo število prijavljenih preveliko," je zapisano na Evropskem mladinskem portalu. 

Foto: Profimedia InterRail

Na voljo bo od 20.000 do 30.000 vozovnic, sredstva za vozovnice, 12 milijonov evrov je zagotovila Evropska komisija, projekt pa je podprl tudi Evropski parlament, kjer se je ideja pravzaprav rodila. 

InterRail Priložnost, da po Evropi potujete brezplačno

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:20 12. Junij 2018.

    Ha, ha, ha ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.