Popotnik
1317 ogledov

Priložnost, da po Evropi potujete brezplačno

Saint-Lazare, železniška postaja, Pariz, bomba, bombni preplah Žurnal24 main
Vas zanima brezplačno potovanje po Evropi za 30 dni?

Mladi v Evropski uniji, ki bodo s 1. julijem dopolnili 18. let, bodo letošnje poletje 30 dni lahko brezplačno potovali po Evropi. InterRail jim bo omogočil, da krenejo iz svoje države, nato pa brezplačno potovali po štirih državah EU.

vlak francija Potovanja Popotnik Evropska komisija bo delila brezplačne karte  

Omejeno število vozovnic

Prijave bodo odprte med 12. in 26. junijem, sprejemali jih bodo na posebni spletni strani Evropskega mladinskega portala zaprosili za brezplačno železniško vozovnico InteRrail. Na voljo bo od 20.000 do 30.000 vozovnic.

Potovanje po štirih državah EU

Sredstva za vozovnice, 12 milijonov evrov,  je zagotovila Evropska komisija, projekt pa je podprl tudi Evropski parlament, kjer se je ideja pravzaprav rodila. Idejni vodja je bil Nemec Manfred Weber, vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu. 

"Izobraževanje ni samo takrat, ko se učimo v učilnici, ampak tudi, ko odkrivamo kulture in tradicije naših sorodnikov Evrope," pravi Tibor Navracsics, evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mladino in šport. Pobuda naj bi spodbujala evropsko identiteto, krepila skupne evropske vrednote ter uporabnike navduševala za odkrivanje evropskih mest in kultur. Mladim bo omogočil, da ne glede na svoje družbeno in izobrazbeno ozadje ali omejene možnosti za mobilnost potujejo po tujini. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.