Popotnik
1309 ogledov

Zbirajo prijave za brezplačno potovanje po Evropi

InterRail
Če vas zanima, pohitite, ob 12. uri so začeli zbirati prijave. Število mest je omejeno!

Mladi v Evropski uniji, ki bodo s 1. julijem dopolnili 18. let (torej rojeni od 2. julija 1999 do vključno 1. julija 2000) bodo letošnje poletje 30 dni lahko brezplačno potovali po Evropi. InterRail jim bo omogočil, da krenejo iz svoje države, nato pa brezplačno potovali po štirih državah EU.

Prijave, ki jih lahko oddajo posamezniki ali skupine največ petih oseb, so se odprle danes ob 12. uri po srednjeevropskem poletnem času), na posebni spletni strani Evropskega mladinskega portala jih bodo sprejemali do 26. junija. 

Potrebno je rešiti kviz

Posameznik ali vodja skupine mora ob priajvi izpolniti prijavnico, opisati podrobnosti načrtovanega potovanja ter odgovoriti na šest vprašanj kviza o evropskem letu kulturne dediščine 2018 in pobudah EU za mlade. "Nazadnje je treba odgovoriti še na dodatno vprašanje, ki bo Evropski komisiji omogočilo razvrstiti kandidate, če bo število prijavljenih preveliko," je zapisano na Evropskem mladinskem portalu. 

InterRail | Avtor: Profimedia Profimedia

Na voljo bo od 20.000 do 30.000 vozovnic, sredstva za vozovnice, 12 milijonov evrov je zagotovila Evropska komisija, projekt pa je podprl tudi Evropski parlament, kjer se je ideja pravzaprav rodila. 

Saint-Lazare, železniška postaja, Pariz, bomba, bombni preplah InterRail Popotnik Priložnost, da po Evropi potujete brezplačno

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2