5-letnik sam pobegnil iz vrtca. To se je zgodilo ...

Foto: Profimedia
Malček se je sam napotil proti mestu.
Oglej si celoten članek

Kot je prvi poročal Radio Ptuj, v sredo zjutraj, ob 8.20, so bili mariborski policisti obveščeni, da v enem izmed vrtcev na Ptuju pogrešajo otroka. Po informacijah policije je malčka v bližini vrtca opazila ena od vzgojiteljic, ki se je vrnila prostore in preverila, ali ga morda pogrešajo. V tem času sta otroka videla občana, ki sta mu pomagala do doma.

V vmesnem času so o pogrešanju iz vrtca obvestili tudi otrokove starše. 

Ravnateljica vrtca Ptuj Mateja Lobenwein je za omenjeni radio povedala, da so zaposleni po šestih minutah ugotovili, da je otrok izginil in takoj začeli z iskanjem. Kot je poudarila, je bil otrok v pol ure doma pri starših. Dodala je še, da dogodek obžalujejo in zanj sprejemajo vso odgovornost. 

Za Večer je pojasnila še, da je moral malček kar skozi troje vrat, da je zapustil območje vrtca. Izkazalo se je, da nekdo od staršev ob odhodu enih vrat ni dobro zaprl. Po besedah ravnateljice v vrtcu zdaj preverjajo, kaj vse je šlo narobe, okrepili pa so tudi že vse nadzorne sisteme, ki otrokom onemogočajo tovrstne odhode.

Slovenija Za sedemletnico usoden padec s kolesa Pretresljivo "Otroka minute ločile od smrti, zdravnica zavijala z očmi"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 18:16 3. Februar 2023.

    je malčka v bližini vrtca opazila ena od vzgojiteljic, ki se je vrnila prostore in preverila, ali ga morda pogrešajo. …

  • 16:17 3. Februar 2023.

    Madona in to prav sedaj, ko so vzgojiteljicam dvignili plačo.

  • 16:15 3. Februar 2023.

    Pravi kurac, če je pobegnil, jest sem mel 4 leta, ko sem spizdu iz vrtca domov!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.