Slovenija
33098 ogledov

5-letnik sam pobegnil iz vrtca. To se je zgodilo ...

Vrtec
Malček se je sam napotil proti mestu.

Kot je prvi poročal Radio Ptuj, v sredo zjutraj, ob 8.20, so bili mariborski policisti obveščeni, da v enem izmed vrtcev na Ptuju pogrešajo otroka. Po informacijah policije je malčka v bližini vrtca opazila ena od vzgojiteljic, ki se je vrnila prostore in preverila, ali ga morda pogrešajo. V tem času sta otroka videla občana, ki sta mu pomagala do doma.

V vmesnem času so o pogrešanju iz vrtca obvestili tudi otrokove starše. 

Ravnateljica vrtca Ptuj Mateja Lobenwein je za omenjeni radio povedala, da so zaposleni po šestih minutah ugotovili, da je otrok izginil in takoj začeli z iskanjem. Kot je poudarila, je bil otrok v pol ure doma pri starših. Dodala je še, da dogodek obžalujejo in zanj sprejemajo vso odgovornost. 

Za Večer je pojasnila še, da je moral malček kar skozi troje vrat, da je zapustil območje vrtca. Izkazalo se je, da nekdo od staršev ob odhodu enih vrat ni dobro zaprl. Po besedah ravnateljice v vrtcu zdaj preverjajo, kaj vse je šlo narobe, okrepili pa so tudi že vse nadzorne sisteme, ki otrokom onemogočajo tovrstne odhode.

Prehod za pešce. Slovenija Za sedemletnico usoden padec s kolesa otrok bolnišnica Pretresljivo Svet "Otroka minute ločile od smrti, zdravnica zavijala z očmi"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • rd2dmk2 18:16 03.februar 2023.

    je malčka v bližini vrtca opazila ena od vzgojiteljic, ki se je vrnila prostore in preverila, ali ga morda pogrešajo. a mi kdo v tem vesolju zna razložiti zgornji stavek ? torej dete je pohajkovalo po mestu in tam ga ...prikaži večga naj bi opazila vzgojiteljica , ki se je glede na opaženo vrnila v vrtec in preverila ali res manjka ? in zdej... KAJ ZABOGA JE PA VZGOJITELJICA DELALA V MESTU ?

  • Ender3 16:17 03.februar 2023.

    Madona in to prav sedaj, ko so vzgojiteljicam dvignili plačo.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 16:15 03.februar 2023.

    Pravi kurac, če je pobegnil, jest sem mel 4 leta, ko sem spizdu iz vrtca domov!!