Ambulante za neopredeljene. Takšne so številke.

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V ZD Polje se je danes odprla druga ambulanta za neopredeljene, že sedma v Ljubljani. V ZD Ljubljana ob tem napovedujejo, da bodo število ambulant še povečevali, če bodo za to kadrovske možnosti.
Oglej si celoten članek

Nova ambulanta v ZD Polje bo odprta ob torkih, sredah, četrtkih in sobotah, naročanje na pregled pa poteka po telefonu v ordinacijskem času ambulante.

Kot so še sporočili iz Zdravstvenega doma Ljubljana, po dve ambulanti za neopredeljene paciente delujeta že v ZD Rudnik in ZD Šiška, ena v ZD Bežigrad, danes pa so odprli še drugo ambulanto v ZD Polje.

Za STA so pojasnili, da je po podatkih do vključno 31. januarja skupno število opredeljenih v teh ambulantah 895, skupaj pa so opravili 1156 pregledov. Za zadnji teden podatkov še nimajo, saj bodo podatke za februar najverjetneje zbirali konec meseca.

Radi bi odprli še več ambulant

Sicer pa napovedujejo še povečevanje števila tovrstnih ambulant, če bodo za to kadrovske možnosti. Tako so v začetku leta na ministrstvo za zdravje podali pobudo, da bi v ambulantah za neopredeljene zavarovane osebe lahko delali tudi upokojeni zdravniki, mlajši specializanti, sobni zdravniki, zdravniki, zaposleni na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije ter zdravniki iz drugih krajev. "Na ta način bi lahko v okviru ZD Ljubljana odprli še več ambulant in tako zagotovili opredelitev več pacientom, ki so trenutno brez osebnega zdravnika," so dodali.

Po prvem letu Starši, tudi to pripada vašemu otroku PROMO Preventivna preiskava, ki vam lahko reši življenje Slovenija Janković ostro: "To je nepotrebno napadanje"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:26 7. Februar 2023.

    Povsem zgrešen izraz "neopredeljeni"....kot bi lačnega imenoval "izbirčen"...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.