Slovenija
842 ogledov

Ambulante za neopredeljene. Takšne so številke.

zdravstveni dom Ljubljana Saša Despot
V ZD Polje se je danes odprla druga ambulanta za neopredeljene, že sedma v Ljubljani. V ZD Ljubljana ob tem napovedujejo, da bodo število ambulant še povečevali, če bodo za to kadrovske možnosti.

Nova ambulanta v ZD Polje bo odprta ob torkih, sredah, četrtkih in sobotah, naročanje na pregled pa poteka po telefonu v ordinacijskem času ambulante.

Kot so še sporočili iz Zdravstvenega doma Ljubljana, po dve ambulanti za neopredeljene paciente delujeta že v ZD Rudnik in ZD Šiška, ena v ZD Bežigrad, danes pa so odprli še drugo ambulanto v ZD Polje.

Za STA so pojasnili, da je po podatkih do vključno 31. januarja skupno število opredeljenih v teh ambulantah 895, skupaj pa so opravili 1156 pregledov. Za zadnji teden podatkov še nimajo, saj bodo podatke za februar najverjetneje zbirali konec meseca.

Radi bi odprli še več ambulant

Sicer pa napovedujejo še povečevanje števila tovrstnih ambulant, če bodo za to kadrovske možnosti. Tako so v začetku leta na ministrstvo za zdravje podali pobudo, da bi v ambulantah za neopredeljene zavarovane osebe lahko delali tudi upokojeni zdravniki, mlajši specializanti, sobni zdravniki, zdravniki, zaposleni na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije ter zdravniki iz drugih krajev. "Na ta način bi lahko v okviru ZD Ljubljana odprli še več ambulant in tako zagotovili opredelitev več pacientom, ki so trenutno brez osebnega zdravnika," so dodali.

Otroci Po prvem letu Zdravje Starši, tudi to pripada vašemu otroku Možganska kap PROMO Uporabno Preventivna preiskava, ki vam lahko reši življenje Zoran Janković Slovenija Janković ostro: "To je nepotrebno napadanje"
Komentarjev 2
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 11:26 07.februar 2023.

    Povsem zgrešen izraz "neopredeljeni"....kot bi lačnega imenoval "izbirčen"...