Bo to konec Janševega "nagajanja"?

Foto: Flickr
Foto: Flickr
Državni zbor bo po pričakovanjih na današnji izredni seji razglasil odločitev volivcev na novembrskem trojnem referendumu o zakonih o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), o vladi in o dolgotrajni oskrbi. O sklicu izredne seje se bodo sicer pred njenim predvidenim začetkom zjutraj dogovorili na kolegiju predsednice DZ.
Oglej si celoten članek

Državna volilna komisija (DVK) je minuli teden sprejela poročilo o izidih referendumov in ga objavila v uradnem listu, zoper poročilo pa je bila možna pritožba na vrhovno sodišče. To možnost so izkoristili v gibanju Osveščeni prebivalci Slovenije, vrhovno sodišče pa je o pritožbi že odločilo. Pritožbo je zavrglo, ker je bila prepozna.

Poročila DVK o izidu referendumov so tako pravnomočna, DZ pa bo odločitev volivcev predvidoma razglasil danes. Ko bo DZ sprejel sklepe o razglasitvi izidov, bodo ti objavljeni v uradnem listu, zakoni pa bodo lahko stopili v veljavo.

Slovenija Vrhovno sodišče sprejelo odločitev o pritožbi na izid referendumov

Na trojnem referendumu 27. novembra so namreč volivci odločali o uveljavitvi novele zakona o RTVS, spremembah zakona o vladi ter spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi.

Vsi trije zakoni so na referendumih dobili večinsko podporo volivcev. Za zakon o vladi jih je glasovalo 56,7 odstotka, za zakon o dolgotrajni oskrbi 62,3 odstotka, za zakon o RTVS pa 62,8 odstotka.

Napovedana izredna seja

Državni zbor je napovedal izredno sejo, na kateri bodo obravnavali sklepe o razglasitvi odločitev, ki so bili sprejeti na glasovanju na trojnem referendumu o zakonih o Radioteleviziji Slovenija, o vladi in o dolgotrajni oskrbi, ter mandatno-volilne zadeve. Seja bo potekala danes ob 10.30 v veliki dvorani DZ na Šubičevi 4.

Slovenija Janša toži vse po spisku: Državo, nekdanjo tožilko in sodnike Slovenija Janša z vsemi topovi nad sodnike, tožilko in državo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 11:46 28. December 2022.

    BRAVO JJ. ŠE PREMALO.

  • 13:00 25. December 2022.

    Rezultati referndumov so popolnoma izsiljeni s pomočjo medijev; kateri "realen" starostnik bi lahko glasoval v "normalno državi" proti ugodnostim dolgotrjne …

  • 09:44 24. December 2022.

    Gargamel je rojeni zdrahar in to početje je edino zdravilo,ki mu pomaga.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.