Slovenija
46515 ogledov

Bo to konec Janševega "nagajanja"?

Janez Janša Flickr
Državni zbor bo po pričakovanjih na današnji izredni seji razglasil odločitev volivcev na novembrskem trojnem referendumu o zakonih o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), o vladi in o dolgotrajni oskrbi. O sklicu izredne seje se bodo sicer pred njenim predvidenim začetkom zjutraj dogovorili na kolegiju predsednice DZ.

Državna volilna komisija (DVK) je minuli teden sprejela poročilo o izidih referendumov in ga objavila v uradnem listu, zoper poročilo pa je bila možna pritožba na vrhovno sodišče. To možnost so izkoristili v gibanju Osveščeni prebivalci Slovenije, vrhovno sodišče pa je o pritožbi že odločilo. Pritožbo je zavrglo, ker je bila prepozna.

Poročila DVK o izidu referendumov so tako pravnomočna, DZ pa bo odločitev volivcev predvidoma razglasil danes. Ko bo DZ sprejel sklepe o razglasitvi izidov, bodo ti objavljeni v uradnem listu, zakoni pa bodo lahko stopili v veljavo.

Trojni referendum Slovenija Vrhovno sodišče sprejelo odločitev o pritožbi na izid referendumov

Na trojnem referendumu 27. novembra so namreč volivci odločali o uveljavitvi novele zakona o RTVS, spremembah zakona o vladi ter spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi.

Vsi trije zakoni so na referendumih dobili večinsko podporo volivcev. Za zakon o vladi jih je glasovalo 56,7 odstotka, za zakon o dolgotrajni oskrbi 62,3 odstotka, za zakon o RTVS pa 62,8 odstotka.

Napovedana izredna seja

Državni zbor je napovedal izredno sejo, na kateri bodo obravnavali sklepe o razglasitvi odločitev, ki so bili sprejeti na glasovanju na trojnem referendumu o zakonih o Radioteleviziji Slovenija, o vladi in o dolgotrajni oskrbi, ter mandatno-volilne zadeve. Seja bo potekala danes ob 10.30 v veliki dvorani DZ na Šubičevi 4.

janez janša franci matoz Slovenija Slovenija Janša toži vse po spisku: Državo, nekdanjo tožilko in sodnike janez janša franci matoz Slovenija Janša z vsemi topovi nad sodnike, tožilko in državo
Komentarjev 24
  • Janez Mušič 11:46 28.december 2022.

    BRAVO JJ. ŠE PREMALO.

  • osojnikowski 13:00 25.december 2022.

    Rezultati referndumov so popolnoma izsiljeni s pomočjo medijev; kateri "realen" starostnik bi lahko glasoval v "normalno državi" proti ugodnostim dolgotrjne oskrbe - to je možno samo v Sloveniji in Rusiji, kjer človeške zavesti ne oblikuje več tradicija in realne izkušnje, ...prikaži več ampak jo oblikuje pištola in zako nmočnejšega...zverinjak kot alternativa normalnosti!

  • sam1 09:44 24.december 2022.

    Gargamel je rojeni zdrahar in to početje je edino zdravilo,ki mu pomaga.....