Bruselj pozval Janšo, naj se umiri

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Predsednik Evropskega parlamenta je po nizu tvitov pozval slovenskega premierja Janeza Janšo, naj preneha napadati evropske poslance.
Oglej si celoten članek

"Urgentno pozivamo Janeza Janšo, naj preneha s provokacijami proti članom Evropskega parlamenta. Napadi na člane parlamenta so tudi napadi na evropske državljane. Konstruktivno sodelovanje z rotirajočim predsedstvom Sveta EU lahko temelji na medsebojnem zaupanju in spoštovanju," je v tvitu zapisal predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli.

Janša je v minulih dneh objavil in poobjavil več tvitov, ki so bili kritični do misije Evropskega parlamenta za ugotavljanje dejstev, ki pod vodstvom Sophie in 't Veld v Sloveniji preverja stanje na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji. Večina jih je uperjena predvsem proti in 't Veldovi v smislu, da je misija dejansko namenjena rušenju slovenske vlade, ki jo vodi Janša.

Med bolj spornimi tviti, ki ga je Janša kasneje sicer izbrisal, a so uporabniki naredili posnetke zaslona, je objava fotografije s "13 od 226 znanih lutk Sorosa v Evropskem parlamentu". Med njimi je tako in 't Veldova kot celo pokojni Hans van Baalen. Kasneje je Janša vseeno retvital Vido Kocjan, ki je objavila isto fotografijo in še dodatno napadla in 't Veldovo.

Janša se je ostro odzval na zapis evropskih socialdemokratov (S&D), ki so bili kritični, ker se ni sestal z delegacijo Evropskega parlamenta, ampak so naleteli "na prazen stol". "Imamo tako veliko vprašanj zanj glede zaskrbljujočega stanja medijske svobode in vladavine prava," so tvitnili.

"Pa kdo ste vi? Kolikokrat ste obiskali nemško kanclerko, nizozemskega premierja ali francoskega predsednika," se je v angleščini odzval Janša. "Mimogrede, Nizozemska je tista, kjer je bil ubit zadnji novinar v EU. V Sloveniji so takšne poskuse izvajali samo med režimom vaših tovarišev iz stranke SD," je zapisal Janša.

V torek je bil slovenski premier med drugim na Twitterju oster do delegacije politične skupine Levice v Evropskem parlamentu, ki je bila na obisku v Sloveniji. Ti so sicer najprej napadli Janševo vlado in Slovenijo označili za "laboratorij skrajne desnice", s tem pa najbolj primerno prizorišče za "načrtovanje odpora". "Zgodovina 20. stoletja je za nas opozorilo, za Janšo pa je priročnik", so zapisali v tvitu.

Janša pa jih je označil za "tiste, ki bi spremenili sistem, razgradili parlamentarno demokracijo, nacionalizirali stanovanja ter podjetnike nagnali z bajoneti v morje". Slovensko Levico je ob tem še označil za "politično krilo teroristične antifa", kar je potem vzbudilo ostre odzive evropskih poslancev iz Levice, ker da nikakor niso teroristi.

Zlorabil fotografijo Janša tokrat napadel protestnike z grozljivo fotografijo... Ta je bila lažna! Slovenija Janša objavo izbrisal, Olaj se je opravičil

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 40

  • 00:31 15. Oktober 2021.

    Eh, Zurnal, ni Bruselj rekel, temvec en italijancek, ki je hotel Evropi naprtiti Afganistance, pa ga je Janez postavil na …

  • 23:54 14. Oktober 2021.

    No da vidimo SMC, DeSUS, SNS in manjšinca če bodo tudi to pogoltnili? Ali jih je treba odkupit? Pošlji SMS …

  • 23:50 14. Oktober 2021.

    EH JANŠKOTI, STE ŽE POGRUNTAL KOLK VAS JE NATEGNU S CEPLJENJEM IN VSEM. lEPO V VRSTO, PA DA MU LJUBITE …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.