Bučar: Mizerno

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Starosta slovenske politike stanje duha v državi ocenil kot "mizerno".
Oglej si celoten članek

Predsednik prvega demokratično izvoljenega slovenskega parlamenta France Bučar je ob robu foruma, ki je v petek v Ljubljani potekal na temo njegove knjige Temelji naše državnosti, po poročanju ocenil, da je stanje duha v državi "mizerno". Izgubo podpisov pod pobudo za referendum o slabi banki je komentiral kot škandal, ki se v normalni državi ne more pripetiti.

Pred drugim krogom predsedniških volitev, v katerem se bosta pomerila aktualni predsednik in neodvisni kandidat Danilo Türk ter kandidat SD Borut Pahor, pa je Bučar dejal, da ga ne zanima, ali kandidat prihaja iz levice ali desnice, temveč kakšne koncepte ima in kako gleda na stvari.

Stališča, ki bi jih moral zagovarjati predsednik republike, po njegovem mnenju zagovarja Türk. S tem, ko Pahor apelira zgolj na povezovanje, je sicer vse v redu in "nekako privlači ljudi", pravi Bučar. Vendar biti samo za povezovanje postane "lepa fraza", saj je treba ugotoviti, kje so vzroki za to, da smo skregani. Tako je po njegovih besedah najprej treba diagnosticirati problem in ga nato zdraviti, tukaj pa "kar brez diagnoze postavljamo končni cilj", je še dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 09:16 25. November 2012.

    mizerna ..je prmila beseda..jaz bi rekel mongoloidna!!

  • 20:04 24. November 2012.

    Mizerne so naše plače in ne politika,kregajo se vsepovsod na svetu,ponekod se tudi stepejo v parlamentu,to je pač demokracija.Mi bi …

  • 15:05 24. November 2012.

    Gerontologi, prvo bivši predsednik CK-KPS in sedaj polkovnik KNOJ-ja so spet na delu. Mogoče je res danes stanje duha mizerno. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.