Slovenija
28 ogledov

Bučar: Mizerno

france bucar Žurnal24 main
Starosta slovenske politike stanje duha v državi ocenil kot "mizerno".

Predsednik prvega demokratično izvoljenega slovenskega parlamenta France Bučar je ob robu foruma, ki je v petek v Ljubljani potekal na temo njegove knjige Temelji naše državnosti, po poročanju ocenil, da je stanje duha v državi "mizerno". Izgubo podpisov pod pobudo za referendum o slabi banki je komentiral kot škandal, ki se v normalni državi ne more pripetiti.

Pred drugim krogom predsedniških volitev, v katerem se bosta pomerila aktualni predsednik in neodvisni kandidat Danilo Türk ter kandidat SD Borut Pahor, pa je Bučar dejal, da ga ne zanima, ali kandidat prihaja iz levice ali desnice, temveč kakšne koncepte ima in kako gleda na stvari.

Stališča, ki bi jih moral zagovarjati predsednik republike, po njegovem mnenju zagovarja Türk. S tem, ko Pahor apelira zgolj na povezovanje, je sicer vse v redu in "nekako privlači ljudi", pravi Bučar. Vendar biti samo za povezovanje postane "lepa fraza", saj je treba ugotoviti, kje so vzroki za to, da smo skregani. Tako je po njegovih besedah najprej treba diagnosticirati problem in ga nato zdraviti, tukaj pa "kar brez diagnoze postavljamo končni cilj", je še dejal.

Komentarjev 6
  • privat 09:16 25.november 2012.

    mizerna ..je prmila beseda..jaz bi rekel mongoloidna!!

  • acdc 20:04 24.november 2012.

    Mizerne so naše plače in ne politika,kregajo se vsepovsod na svetu,ponekod se tudi stepejo v parlamentu,to je pač demokracija.Mi bi samo radi BOLJŠE ŽIVELI !!!

  • Tupamaros 15:05 24.november 2012.

    Gerontologi, prvo bivši predsednik CK-KPS in sedaj polkovnik KNOJ-ja so spet na delu. Mogoče je res danes stanje duha mizerno. V njihovih časih je bilo življenje mizerno. Dementna starčka se ne zavedata, da sta out.Tupamaros