Cerar je sprejel odločitev

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predsednik stranke SMC Miro Cerar je sporočil svojo odločitev.
Oglej si celoten članek

Po nedeljskih volitvah v evropski parlament so se v stranki SMC včeraj sestali člani vodstva SMC. "Strinjali smo se, da slab volilni rezultat zahteva analizo, nekatere kadrovske spremembe in programsko prenovo," je na tiskovni konferenci povedal predsednik stranke Miro Cerar. V stranki so sprejeli odločitev, da oktobra skličejo volilni in programski kongres stranke. 

Cerar je poudaril, da ima stranka dovolj močno ekipo, da bo zmogla kritično razpravo in nujno prenovo. Ne nazadnje ima stranka, kot je poudaril, štiri ministrska in deset poslanskih mest. "Kongres bo prava priložnost za soočenje argumentov in vizij. Zagotovo bom na kongresu preveril, ali imam še zaupanje stranke," je napovedal. 

Spomnimo, na nedeljskih evropskih volitvah se je SMC odrezala najslabše med koalicijskimi strankami. Prejela je le 1,60 odstotka podpore in se tako uvrstila na rep lestvice. Manj kot SMC sta dobili le še Zedinjena Slovenija in Dobra država. Cerar je v prvih izjavah ocenil, da je rezultat posledica zelo nizke podpore v javnomnenjskih anketah in namišljenih medijskih udarcev, ki so jih doživeli v prejšnjih mesecih. 

Osmoljenci Največji poraženci evropskih volitev

Znani rezultati Lista SDS+SLS velika zmagovalka evropskih volitev

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 06:25 29. Maj 2019.

    Še nisi pogruntal Mirči,da si sam seb jamo skopal.Ko sem videl njegove ritoalpiniste zadaj na razglasitvi rezultatov volite je pa …

  • 00:35 29. Maj 2019.

    Miro Cerar se bo zavedel škode, ki jo je povzročil slovenskemu narodu in končno tudi lastnim otrokom šele v onostranstvu. …

  • 17:34 28. Maj 2019.

    Cerar ni sposoben sprejemati odločitve !Pač nima jajc .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.