Slovenija
2190 ogledov

Cerar je sprejel odločitev

Miro Cerar Saša Despot
Predsednik stranke SMC Miro Cerar je sporočil svojo odločitev.

Po nedeljskih volitvah v evropski parlament so se v stranki SMC včeraj sestali člani vodstva SMC. "Strinjali smo se, da slab volilni rezultat zahteva analizo, nekatere kadrovske spremembe in programsko prenovo," je na tiskovni konferenci povedal predsednik stranke Miro Cerar. V stranki so sprejeli odločitev, da oktobra skličejo volilni in programski kongres stranke. 

Cerar je poudaril, da ima stranka dovolj močno ekipo, da bo zmogla kritično razpravo in nujno prenovo. Ne nazadnje ima stranka, kot je poudaril, štiri ministrska in deset poslanskih mest. "Kongres bo prava priložnost za soočenje argumentov in vizij. Zagotovo bom na kongresu preveril, ali imam še zaupanje stranke," je napovedal. 

Spomnimo, na nedeljskih evropskih volitvah se je SMC odrezala najslabše med koalicijskimi strankami. Prejela je le 1,60 odstotka podpore in se tako uvrstila na rep lestvice. Manj kot SMC sta dobili le še Zedinjena Slovenija in Dobra država. Cerar je v prvih izjavah ocenil, da je rezultat posledica zelo nizke podpore v javnomnenjskih anketah in namišljenih medijskih udarcev, ki so jih doživeli v prejšnjih mesecih. 

volitve v evropski parlament 2019 Osmoljenci Slovenija Največji poraženci evropskih volitev volitve v evropski parlament 2019 Znani rezultati Slovenija Lista SDS+SLS velika zmagovalka evropskih volitev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:25 29.maj 2019.

  Še nisi pogruntal Mirči,da si sam seb jamo skopal.Ko sem videl njegove ritoalpiniste zadaj na razglasitvi rezultatov volite je pa itak vse jasno!

 • Avatar stoychi
  stoychi 00:35 29.maj 2019.

  Miro Cerar se bo zavedel škode, ki jo je povzročil slovenskemu narodu in končno tudi lastnim otrokom šele v onostranstvu. Njegov pohlep ga je ves čas politično pokopaval. Ne zaveda se še, da s sabo ne bo mogel odnesti niti centa.

 • Avatar Leon
  Leon 17:34 28.maj 2019.

  Cerar ni sposoben sprejemati odločitve !Pač nima jajc .