Cerar pred nekaj dnevi tako, zdaj obrnil ploščo

Foto: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za zunanje zadeve Mira Cerarja pred odborom DZ za zunanjo politiko
Foto: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za zunanje zadeve Mira Cerarja pred odborom DZ za zunanjo politiko
Miro Cerar je napovedal svoj umik s čela stranke SMC.
Oglej si celoten članek

Predsednik SMC Miro Cerar je člane izvršnega odbora stranke na začetku današnje seje obvestil o svoji odločitvi, da na jesenskem volilnem kongresu ne bo več kandidiral za predsednika stranke. Še naprej pa bo opravljal funkcijo ministra za zunanje zadeve in stranki pomagal, da bo ostala trden člen koalicije in pomemben dejavnik v slovenskem političnem prostoru, so sporočili iz stranke.

Na sestanku, ki ga je imela stranka dan po evropskih volitvah, so sklenili, da bodo potrebne kadrovske spremembe in programska prenova. Za oktober so tako sklicali volilni in programski kongres stranke. 

Slovenija Cerar je sprejel odločitev

Na tokratnih evropskih volitvah se je SMC odrezala najslabše med koalicijskimi strankami. Prejela je le 1,60 odstotka podpore in se tako uvrstila na rep lestvice. Manj kot SMC sta dobili le še Zedinjena Slovenija in Dobra država. Cerar je v prvih izjavah ocenil, da je rezultat posledica zelo nizke podpore v javnomnenjskih anketah in namišljenih medijskih udarcev, ki so jih doživeli v prejšnjih mesecih. 

Osmoljenci Največji poraženci evropskih volitev

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:20 5. Junij 2019.

    Cmero, nisi za drugam kot tja kjer pasejo ovce, nesposobno bitje, popolnoma bebasto obnasanje. Samo mislimo si lahko ,kako je …

  • vec
    21:31 4. Junij 2019.

    tole je taktični umik, "umaknil" se bo s čela stranke na kako zelo dobro plačano del mesto, najraje v Bruslju

  • 21:29 4. Junij 2019.

    Kaj pa ,če bi se umaknil iz politike in šel v službo za 650€ med delavce katere tako ne mara..???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.