Slovenija
1020 ogledov

Cerar pred nekaj dnevi tako, zdaj obrnil ploščo

Miro Cerar Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za zunanje zadeve Mira Cerarja pred odborom DZ za zunanjo politiko
Miro Cerar je napovedal svoj umik s čela stranke SMC.

Predsednik SMC Miro Cerar je člane izvršnega odbora stranke na začetku današnje seje obvestil o svoji odločitvi, da na jesenskem volilnem kongresu ne bo več kandidiral za predsednika stranke. Še naprej pa bo opravljal funkcijo ministra za zunanje zadeve in stranki pomagal, da bo ostala trden člen koalicije in pomemben dejavnik v slovenskem političnem prostoru, so sporočili iz stranke.

Na sestanku, ki ga je imela stranka dan po evropskih volitvah, so sklenili, da bodo potrebne kadrovske spremembe in programska prenova. Za oktober so tako sklicali volilni in programski kongres stranke. 

Miro Cerar Slovenija Cerar je sprejel odločitev

Na tokratnih evropskih volitvah se je SMC odrezala najslabše med koalicijskimi strankami. Prejela je le 1,60 odstotka podpore in se tako uvrstila na rep lestvice. Manj kot SMC sta dobili le še Zedinjena Slovenija in Dobra država. Cerar je v prvih izjavah ocenil, da je rezultat posledica zelo nizke podpore v javnomnenjskih anketah in namišljenih medijskih udarcev, ki so jih doživeli v prejšnjih mesecih. 

volitve v evropski parlament 2019 Osmoljenci Slovenija Največji poraženci evropskih volitev

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 6
 • mercedesb 07:20 05.junij 2019.

  Cmero, nisi za drugam kot tja kjer pasejo ovce, nesposobno bitje, popolnoma bebasto obnasanje. Samo mislimo si lahko ,kako je prisel do akademskega naziva-kumrovska sola.

 • Avatar vec
  vec 21:31 04.junij 2019.

  tole je taktični umik, "umaknil" se bo s čela stranke na kako zelo dobro plačano del mesto, najraje v Bruslju

 • gustl 21:29 04.junij 2019.

  Kaj pa ,če bi se umaknil iz politike in šel v službo za 650€ med delavce katere tako ne mara..???

Sorodne novice