Delo Revije naprodaj še tretjič

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Družba KBM Leasing bo jutri objavila še tretji razpis za prodajo znamk družbe Delo Revije. Čeprav sta se na prejšnji razpis prijavila dva kupca, ponudb niso sprejeli.
Oglej si celoten članek

"KBM Leasing v likvidaciji bo jutri ponovno objavil javno povabilo k oddaji ponudb za nakup pravic iz blagovnih znamk družbe Delo Revije. Rok za oddajo ponudb je 15. februar 2016, ponudniki pa morajo ustrezno jamčiti za resnost ponudbe," so sporočili iz KBM Leasing, ki ima v lasti 44 blagovnih znamk Delo revij, med drugim tudi Jano, Lady, Stop, Našo Ženo ...

Kot smo že poročali, se je na prejšnjem, drugem, razpisu za znamke potegovalo tudi podjetje Salomon, hčerinsko podjetje Media24, ki je znamke že imelo v najemu. Omenjene revije je družba leta 2011 dobila v desetletni najem, a so pogodbo prekinili. Kot kaže, se na KBM za sklenitev posla z njimi niso odločili.

KBM Leasingu so znamke sicer prvič skušal lani poleti prodati izbrana družbi Princip Media, ki sta jo ustanovila Bojan Požar in Joc Pečečnik, a je posel zaradi razprtij med njima propadel. Ker nista izpolnila obveznosti iz pogodbe, je KBM Leasing od pogodbe oktobra lani odstopil.

Media24, v lasti Martina Odlazka, je po tem, ko je postalo znano, da naj bi jih odkupila Požar in Pečečnik, začela izdajati trinajst vzporednih revij. Oboje je delala ista uredniška ekipa in ustvarjalci, le da so bile nove znamke cenejše, natisnjene na boljšem papirju in vsebinsko bogatejše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:47 5. Februar 2016.

    Izrodek, res si en izrodek, če komentiraš nekaj o čemur nimaš pojma, Požar bi jih kupil, zajebali so jih pa ...

  • 21:02 4. Februar 2016.

    Jao Požar....česar se dotakne esdeesovec, se spremeni v drek. SD+SDS verniki (#ISTI) - rak rana te države.<br />Jaz bi dal ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.