Deset dijakov poslali v karanteno

Foto: Nik Rovan Slovenske novice: V šolstvu se obeta kup novosti
Bralka nas je obvestila, da naj bi na ljubljanski srednji šoli dijake poslali domov, ker naj bi bili s koronavirusom okuženi profesorji. Morda so zgodbo tako dijaki predstavili staršem, a resnica je malo drugačna.
Oglej si celoten članek

"Domov smo za 14 dni preventivno poslali deset dijakov, ki so bili na delavnici, na kateri je bila tudi profesorica, ki je bila v stiku z nekom, ki je zbolel in ima zdaj blažjo obliko bolezni," je pojasnila Marjana Plukavec, direktorica Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana. 

"Nihče ni okužen ali bolan, gre za preventivni ukrep. Poleg desetih dijakov je doma tudi svetovalna delavka in štirje profesorji, ki so bili prav tako na tej delavnici," je še dodala direktorica Šolskega centra PET. 

"So pa koronavirus kot izgovor izkoristili tudi številni drugi dijaki in odšli iz šole domov, zdaj obveščamo njihove starše, naj jih pošljejo nazaj v šolo sicer bodo dobili neopravičene ure," je še povedala. 

So pa danes od dvanajstih naprej odpovedana predavanja na Univerzi v Ljubljani, Univerza na Primorske je zaradi bližine Italije za 14 dni odpovedala predavanja in vaje. 

V Sloveniji so vzpostavili klicni center, kjer je mogoče dobiti informacije o koronavirusu. 

V Italiji je prišlo do uporov v zaporih, v katerih je že več mrtvih. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:43 9. Marec 2020.

    Na Aleji- Interšpar dela ekipa 20 Italijanov , ki hodijo vsak teden domov ! Če se ne bo tu razvilo …

  • 12:13 9. Marec 2020.

    Vse čestitke, ukrep je proaktiven, tako je potrebno delovati !

  • 11:52 9. Marec 2020.

    "zdaj obveščamo njihove starše, naj jih pošljejo nazaj v šolo sicer bodo dobili neopravičene ure" Verjetno bodo starši vstrajali, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.