Slovenija
874 ogledov

Vzpostavili klicni center za informacije o novem virusu

Koronavirus Profimedia
Vse informacije lahko sedaj dobite na enotni telefonski številki.

Vladni urad za komuniciranje je v sodelovanju z ministrstvoma za zdravje in javno upravo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in infekcijsko kliniko UKC Ljubljana vzpostavil klicni center za posredovanje zanesljivih informacij o novem koronavirusu. Prebivalci lahko informacije dobijo na brezplačni telefonski številki 080 1404 med 8. in 20. uro.

Koronavirus Koronavirus Slovenija V Sloveniji štirje novi primeri, NIJZ pojasnil, kako so se okužili

Na vprašanja bodo odgovarjali študentje višjih letnikov medicinske fakultete pod mentorstvom ustreznih strokovnih služb/strokovnjakov, navaja ministrstvo za zdravje na spletni strani.

O trenutnih razmerah zaradi širjenja novega koronavirusa bo danes razpravljal svet za nacionalno varnost, ki ga je sklical predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec. 

"Ko smo presodili, da je trenutek pravi, smo ga sklicali. Seznanili se bomo z dosedanjim dogajanjem," je dejal na nedeljski novinarski konferenci.

Koronavirus Drakonski ukrep Svet Vrag je vzel šalo: Država omejuje gibanje za četrtino prebivalstva

Koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Ocenil je, da se resorna ministrstva že zdaj ustrezno koordinirajo in zagotovil, da poslušajo in upoštevajo stroko ter da so v tem hipu vsi sprejeti ukrepi učinkoviti za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom.

Že razmišljali o razglasitvi epidemije

Po njegovih navedbah so ob prvih podatkih o pojavu novega koronavirusa v Metliki že razmišljali tudi v smeri razglasitve epidemije, a glede na podatke Nacionalnega inštituta za javno zdravje epidemije še ne morejo razglasiti.

Koronavirus Koronavirus Svet "Do 26. marca bo tri tisoč bolnikov potrebovalo intenzivno terapijo"

Ministrstvo za zdravje bi po njegovih pojasnilih lahko razglasilo epidemijo tudi brez sveta za nacionalno varnost, če bi razmere to terjale. "Nobena od sosednjih držav še ni zaprla šol," je izpostavil. "A pomembno je, da z ukrepi ravnamo sorazmerno. Samo Italija je doslej sprejela take ukrepe," je še dodal.

Za zdaj 16 okuženih

Število okuženih z novim koronavirusom je v Sloveniji po zadnjih podatkih, ki so bili predstavljeni v nedeljo, 16. Do nedelje sredi dneva so testiranje opravili pri 981 osebah.

Študenti na univerzi Slovenija Več fakultet odpovedalo predavanja

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.