Slovenija
43241 ogledov

Deset dijakov poslali v karanteno

ljubljana01.06.09, ekonomska sola ljubljana, ucenci, dijaki, foto: nik rovan Nik Rovan
Bralka nas je obvestila, da naj bi na ljubljanski srednji šoli dijake poslali domov, ker naj bi bili s koronavirusom okuženi profesorji. Morda so zgodbo tako dijaki predstavili staršem, a resnica je malo drugačna.

"Domov smo za 14 dni preventivno poslali deset dijakov, ki so bili na delavnici, na kateri je bila tudi profesorica, ki je bila v stiku z nekom, ki je zbolel in ima zdaj blažjo obliko bolezni," je pojasnila Marjana Plukavec, direktorica Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana. 

"Nihče ni okužen ali bolan, gre za preventivni ukrep. Poleg desetih dijakov je doma tudi svetovalna delavka in štirje profesorji, ki so bili prav tako na tej delavnici," je še dodala direktorica Šolskega centra PET. 

"So pa koronavirus kot izgovor izkoristili tudi številni drugi dijaki in odšli iz šole domov, zdaj obveščamo njihove starše, naj jih pošljejo nazaj v šolo sicer bodo dobili neopravičene ure," je še povedala. 

So pa danes od dvanajstih naprej odpovedana predavanja na Univerzi v Ljubljani, Univerza na Primorske je zaradi bližine Italije za 14 dni odpovedala predavanja in vaje. 

V Sloveniji so vzpostavili klicni center, kjer je mogoče dobiti informacije o koronavirusu. 

V Italiji je prišlo do uporov v zaporih, v katerih je že več mrtvih. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • Žurnalček 14:43 09.marec 2020.

    Na Aleji- Interšpar dela ekipa 20 Italijanov , ki hodijo vsak teden domov ! Če se ne bo tu razvilo se ne bo nikjer , otvoritev je pa čez 9 dni !

  • Ender3 12:13 09.marec 2020.

    Vse čestitke, ukrep je proaktiven, tako je potrebno delovati !

  • Broj1 11:52 09.marec 2020.

    "zdaj obveščamo njihove starše, naj jih pošljejo nazaj v šolo sicer bodo dobili neopravičene ure" Verjetno bodo starši vstrajali, da se njihovi otroci vrnejo nazaj in nato svizec zavije čokolado.