Dimitrij Rupel ustanavlja stranko

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
"Da bi ta Slovenija naredila korak naprej"
Oglej si celoten članek

Prvi slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel je za časopis Večer potrdil, da se s somišljeniki trudi ustanoviti stranko. "Gre za idejo, ki pa ne vem, ali se bo obnesla," je povedal za časnik. Rupel dodaja, da gre bolj za gibanje kot za stranko, ki pa bi vendarle nastopila na prihodnjih predsedniških volitvah. Te bodo spomladi prihodnje leto.

Slovenija Rupel odhaja v pokoj

Ne levo ne desno

Rupel, ki je od leta 2013 upokojen, išče izkušene obraze, od novinarjev, zdravnikov, do znanstvenikov, politikov, ki se izogiba skrajnostim, levim in desnim. Delovno ime prihodnjega gibanja oziroma stranke je Lista 88. "Radi bi zbrali nekaj pametnih ljudi, da bi ta Slovenija naredila kakšen korak naprej," je še dejal za Večer.

Magazin Rupel za generalnega direktorja RTVS

Leta 2014 se je Rupel prijavil za generalnega direktortja RTV Slovenija. Rupel je bil tudi med prijavljenimi kandidati za predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.

Razrešitev Rupel: Erjavec me je preprosto vrgel iz službe

Foto: Boštjan Tacol politika: 15.06.2004, Dimitrij Rupel, zunanji minister, intervju, Ministrstvo za

Najprej LDS, potem SDS

Rupel je bil leta 1989 med ustanovitelji Slovenske demokratične zveze (SDZ). Ta se je kasneje združila z Drnovškovo LDS. Po razrešitvi z mesta zunanjega ministra leta 2004 - razrešitev je predlagal takratni predsednik stranke Anton Rop, je Rupel izstopil iz stranke LDS. Na državnozborskih volitvah 2011 je kandidiral na listi SDS.

Izstopil Iz SDS izstopil Dimitrij Rupel

Po zapletu, ko ni bil povabljen v strankin strokovni svet, je Rupel pred dvema letoma izstopil iz SDS.   

Slovenija Rupel ima rešitev za Slovenijo



 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 12:44 7. December 2017.

    Dragi Dimitrij, imel si 27 let časa, da bi naredil kaj dobrega. Pa si skupaj z ostalimi naredil samo vse …

  • 22:32 6. December 2017.

    spet stranka - za volitve bomo potrebovali A0 velikost papirja - brez veze pa še te stranke

  • mph
    18:17 6. December 2017.

    To pa res, samo, da je na oblasti, pa mu je vseeno karkoli v razponu od skrajne desne do skrajne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.