Slovenija
3067 ogledov

Dimitrij Rupel ustanavlja stranko

Dimitrij Rupel Dejan Mijović
"Da bi ta Slovenija naredila korak naprej"

Prvi slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel je za časopis Večer potrdil, da se s somišljeniki trudi ustanoviti stranko. "Gre za idejo, ki pa ne vem, ali se bo obnesla," je povedal za časnik. Rupel dodaja, da gre bolj za gibanje kot za stranko, ki pa bi vendarle nastopila na prihodnjih predsedniških volitvah. Te bodo spomladi prihodnje leto.

politika: 15.06.2004, Dimitrij Rupel, zunanji minister, intervju, Ministrstvo za Slovenija Rupel odhaja v pokoj

Ne levo ne desno

Rupel, ki je od leta 2013 upokojen, išče izkušene obraze, od novinarjev, zdravnikov, do znanstvenikov, politikov, ki se izogiba skrajnostim, levim in desnim. Delovno ime prihodnjega gibanja oziroma stranke je Lista 88. "Radi bi zbrali nekaj pametnih ljudi, da bi ta Slovenija naredila kakšen korak naprej," je še dejal za Večer.

Rupel in Janša Magazin Rupel za generalnega direktorja RTVS

Leta 2014 se je Rupel prijavil za generalnega direktortja RTV Slovenija. Rupel je bil tudi med prijavljenimi kandidati za predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.

politika: 15.06.2004, Dimitrij Rupel, zunanji minister, intervju, Ministrstvo za Razrešitev Slovenija Rupel: Erjavec me je preprosto vrgel iz službe

politika: 15.06.2004, Dimitrij Rupel, zunanji minister, intervju, Ministrstvo za | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Najprej LDS, potem SDS

Rupel je bil leta 1989 med ustanovitelji Slovenske demokratične zveze (SDZ). Ta se je kasneje združila z Drnovškovo LDS. Po razrešitvi z mesta zunanjega ministra leta 2004 - razrešitev je predlagal takratni predsednik stranke Anton Rop, je Rupel izstopil iz stranke LDS. Na državnozborskih volitvah 2011 je kandidiral na listi SDS.

Dimitrij Rupel Izstopil Slovenija Iz SDS izstopil Dimitrij Rupel

Po zapletu, ko ni bil povabljen v strankin strokovni svet, je Rupel pred dvema letoma izstopil iz SDS.   

Dimitrij Rupel bo lahko skupaj s Pahorjem hodil na sestanke k predsedniku države Slovenija Rupel ima rešitev za Slovenijo



 

Komentarjev 15
  • simon38 12:44 07.december 2017.

    Dragi Dimitrij, imel si 27 let časa, da bi naredil kaj dobrega. Pa si skupaj z ostalimi naredil samo vse slabo in veliko škode Sloveniji. Ostani kar tam kjer si, ne vmešavaj se več, da škoda ne bo še večja. ...prikaži več. Lepo počakaj Matildo, da ti prinese zasluženo za vse slabo, kar si storil. Do takrat pa uživaj v pokoju in nas prosim, pusti pri miru.

  • Dragan Marina Mudrinic 22:32 06.december 2017.

    spet stranka - za volitve bomo potrebovali A0 velikost papirja - brez veze pa še te stranke

  • mph 18:17 06.december 2017.

    To pa res, samo, da je na oblasti, pa mu je vseeno karkoli v razponu od skrajne desne do skrajne leve.